Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Utilaje utilizate pentru extragerea si conditionarea polenului

utilaje-utilizate-pentru-extragerea-si-conditionarea-polenului

Recoltarea polenului transportat de albine se face cu ajutorul unor dispozitive speciale numite colectoare de polen. Se impart in doua mari grupe: colectoare de polen exterioare (de urdinis) sau colectoare de polen interioare care se localizeaza sub capacul sau pe fundul stupului.


Oricare din aceste doua tipuri au o placa activa din material plastic cu perforatii circulare suprapuse, de 4,9 mm diametru. Unele tipuri de colectoare au doua astfel de placi pe care albinele sunt obligate sa treaca, dubland cantitatea de polen extrasa. 
 
Practic, polenul cade in momentul in care albina trece pe deasupra placilor printr-o plasa metalica in sertarul de colectare.
 
Colectorul de polen de urdinis este compus din trei parti principale: un corp cu un cadru din lemn, un sertar de acumulare si placa activa de care aminteam mai sus cu ochiurile de 4,9 mm.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Unele au si o streasina de protectie impotriva umiditatii excesive si a razelor solare, confectionate din lemn, tabla sau material textil.
 
Colectoarele ce utilizeaza fundul stupului sau capacul pentru recoltare are la baza acelasi principiu de functionare. 
 
Acestea au in schimb avantajul ca protejeaza mai bine polenul de ploaie, praf, soare puternic sau alte intemperii.
 
Dupa colectare, intra in rol uscatorul de polen care, prin diferite modalitati, reduce umiditatea la 8%, umiditate considerata optima. In functie de energia pe care o folosesc, acestea sunt solare, electrice sau cu aer/apa ce sunt ajutate de o lampa de petrol. 

Metoda de uscare este aceeasi indiferent de energia folosita: polenul se pune in sitele de uscare in straturi de 1,5 maximum 2 cm grosime, la o temperatura ce nu trebuie sa depaseasca 45 de grade cu o buna circulatie a aerului pentru eliminarea excesului de umiditate.
 
Laptisorul de matca dispune de anumite utilaje utilizate in extragerea sa. Acestea sunt seturi de cutite foarte bine ascutite pentru taierea botcilor sau a celulelor de trantori, ace (din lemn sau plastic) si spatule pentru extragerea din botci a laptisorului de matca sau a apilarnilului. 
 
De obicei, recoltarea acestor produse se face manual, dar exista posibilitatea recoltarii mecanizate, cu ajutorul unor pompe speciale de vid.
 
Un alt produs renumit oferit de familia de albine este propolisul, care de asemenea se recolteaza.
 
De obicei, prin razuirea pieselor componente ale stupului cum ar fi urdinisul, peretii stupului sau ramele unde albinele depun propolisul (cleiul albinelor) pentru protectia interna a stupului, celulelor fagurilor, astuparea si nivelarea eventualelor crapaturi la nivelul peretilor stupului.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016