
Patrunjel salbatic, cultivarea patrunjelului in ghiveci, specii de PATRUNJEL, patrunjel de padure, aroma de patrunjel
La ultima iesire in camp m-am procopsit cu niscaiva fire de aromatice, care cresteau sub forma unui covor verde intr-un luminis de padure. De cum le-am vazut, am decretat sigur pe mine: petrosellinum sativum! Specia salbatica a patrunjelului, adicatelea.
Ajuns acasa, insa, am intrat cu nasul in carti si nu mai sunt atat de convins. Cele trei specii mari din genul Petrosellinum (sativum, hortense si crispum) sunt suficient de asemanatoare fenotipic incat sa imi puna probleme la identificare, asa incat azi voi da o fuga prin Agronomie (USAMV - Bucuresti).
Ma intriga faptul ca, desi frunzele sunt identice, gustul este diferit de cel al patrunjelului. Sa fie vorba de o varietate a speciei sau de o incadrare incorecta? Voi afla asta cu siguranta pe masura ce plantele se vor dezvolta si voi fi in stare sa raspund dupa momentul infloririi. Pana atunci nu imi ramane decat sa le ingrijesc si sa vi le arat si voua.
Ideile si sfaturile voastre sunt binevenite. Va poftesc chiar sa le gustati, daca aveti drum prin Bucuresti, cartierul Colentina. Cafeaua e din partea casei ;)

Ajuns acasa, insa, am intrat cu nasul in carti si nu mai sunt atat de convins. Cele trei specii mari din genul Petrosellinum (sativum, hortense si crispum) sunt suficient de asemanatoare fenotipic incat sa imi puna probleme la identificare, asa incat azi voi da o fuga prin Agronomie (USAMV - Bucuresti).
Ma intriga faptul ca, desi frunzele sunt identice, gustul este diferit de cel al patrunjelului. Sa fie vorba de o varietate a speciei sau de o incadrare incorecta? Voi afla asta cu siguranta pe masura ce plantele se vor dezvolta si voi fi in stare sa raspund dupa momentul infloririi. Pana atunci nu imi ramane decat sa le ingrijesc si sa vi le arat si voua.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Ideile si sfaturile voastre sunt binevenite. Va poftesc chiar sa le gustati, daca aveti drum prin Bucuresti, cartierul Colentina. Cafeaua e din partea casei ;)

Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 3.5 din 12 voturi
Urmareste-ne pe Google News