Publicat in: Plante aromatice
Recomandari pentru cultivarea tarhonului
Tarhonul este o planta aromatica recunoscutapentru multiplele sale proprietati medicinale si culinare.
Tarhonul este o planta relativ mica, tulpinile sale putand atinge inaltimi cuprinse intre 120-150 cm. Este o planta ramificata care creste sub forma unei tufe. Frunzele acesteia sunt lanceolate, lungi si subtiri, iar culoarea acestora este de un verde inchis si au o suprafata lucioasa. Frunzele de tarhon pot ajunge pana la dimensiuni de 2-8 cm lungime si 2-10 mm latime.
 
Florile cresc in forma de buchetel la capatul tulpinilor. Acestea sunt mici, masurand fiecare aproximativ 2-4 mm in diametru. Fiecare buchetel poate fi format din pana la 40 de astfel de floricele, care au culoarea galbena sau galben-verzuie.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Tarhonul a fost descoperit pentru prima oara in Rusia si Mongolia. Acesta s-a raspandit rapid in Emisfera Nordica de la Estul Europei pana la Asia Centrala, Asia de Est, India, vestul Americii de Nord si Nordul Mexicului. Acum tarhonul este plantat in aproape toata lumea.
 
Plantarea tarhonului se face prin butasire sau prin divizarea tufei, la inceputul primaverii. Butasii se planteaza la o ditanta de aproximativ 40-50 de centimetri intre ei, pentru ca tufa sa poata creste si sa se dezvolte corespunzator.
Pentru a se dezvolta corespunzator, tahonul trebuie plantat intr-un loc insorit. Tarhonul mai are nevoie de un sol drenabil, format dintr-un amestec de pamanat de gradina, nisip si turba.

Deoarece radacinile sale se extind mai mult la suprafata pamantului si nu in interior, acesta are nevoie de udari dese, astfel incat solul sa nu se usuce intre doua udari. nu trebuie pusa foarte multa apa, deoarece excesul acesteia poate duce la putrezirea radacinilor. Recoltarea se poate face de la inceputul verii pana la venirea frigului cand tufa de tarhon se usuca.
 
Tarhonul este folosit adesea pentru a da gust mancarurilor de legume sau a altor preparate pe baza de legume. De asemenea, acesta mai este intrebuintat la condimentarea fripturilor de porc, vanat, vita, oaie sau pasare.
Conservat in otet, tarhonul poate fi folosit pe tot parcursul iernii. De asemenea, otetul acestei conserve poate fi folosit cu succes la acrirea salatelor sau a altor preparate, dandu-le o aroma unica.
 
Tarhonul este si o planta medicinala cu multiple proprietati benefice organismului. Cateva frunze de tarhon mestecate inainte de masa duc la cresterea poftei de mancare. Totodata, tarhonul este benefic pentru lupta impotriva anorexiei.

Ceaiul de tarhon, consumat zilnic, este benefic pentru alungarea oboselii si in tratarea afectiunilor gingivale. De asemenea, ceaiul de tarhon reduce durerile stomacale, stimuleaza secretia bilei si ajuta la eliminarea toxinelor din corp.
Datorita proprietatilor antioxidante, tarhonul este recomandat in cazul afectiunilor la stomac, rinichi, si ficat.

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.45 din 40 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Beneficiile ceaiului de sofran
Beneficiile ceaiului de sofran
Ceaiul din sofran se foloseste de multa vreme pentru a trata depresia. O cantitate mare din...
Beneficiile ceaiului de menta
Beneficiile ceaiului de menta
Unul din principalele beneficii ale ceaiului de menta este acela ca are o puternica actiune...
Ceaiul de busuioc - medicamentul natural, oricand la indemana
Ceaiul de busuioc - medicamentul natural, oricand la indemana
Un remediu de nadejde in tulburarile gastro-intestinale, busuiocul stimuleaza digestia, calmeaza...
Beneficiile ceaiului de coada soricelului
Beneficiile ceaiului de coada soricelului
Datorita continutului in ulei volatil, bogat in azulen, coada soricelului are proprietati...

Ultima ora

Usturoiul Elefant: Cultivare si Beneficii
Usturoiul Elefant: Cultivare si Beneficii
Ce este usturoiul elefant   Usturoiul elefant este o varietate de usturoi cunoscuta...
Copilirea rosiilor: Tehnici pentru o recolta bogata
Copilirea rosiilor: Tehnici pentru o recolta bogata
Rosia este o planta perena, foarte apropiata genetic cu vanata, ardeiul si cartoful. Aceasta...
Termen urgent la DAJ. Ciclul 2 din programul Tomata incepe
Termen urgent la DAJ. Ciclul 2 din programul Tomata incepe
In Monitorul Oficial a fost publicata Hotararea de Guvern nr. 1342/2024 privnd aprobarea schemei...
Brazi de Craciun: Naturali vs. Artificiali – O Alegere Cu Impact in Agricultura
Brazi de Craciun: Naturali vs. Artificiali – O Alegere Cu Impact in Agricultura
Cultivarea brazilor de Craciun este o practica agricola veche, ce aduce numeroase beneficii...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton