Publicat in: Diverse
Tarhonul: un condiment care inlocuieste sarea
Nu ai voie sa mananci foarte sarat? Nu te mai chinui cu retete lipsite de gust, ai o solutie sanatoasa la indemana: inlocuieste sarea cu tarhonul! Tarhonul - Artemisia dracunculus, este o planta aromatica originara din Asia. Are un gust puternic, asemanator cu anasonul, usor amarui.

Tarhonul in retete culinare


Informatii despre alte plante aromatice puteti citi aici<<

Exista si retete de peste la care se foloseste tarhonul verde, desi ingemanarea celor doua gusturi nu este pe placul tuturor. Ceea ce este cu adevarat interesant la acest condiment, este darul sau de a amplifica gustul mancarurilor, asemeni sarii. Se poate presara peste fripturi, salate, preparate din oua, carora le imbogateste gustul fara a mai fi nevoie de sare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Aceasta proprietate se datoreaza nu atat uleiurilor eterice, care se regasesc in procent de 1% in frunzele de tarhon, ci sarurilor minerale de sodiu si potasiu aflate in cantitate mare in planta. Frunzele de tarhon se folosesc verzi, ca atare, sau uscate si maruntite.

O metoda traditionala de a pastra tarhonul peste iarna este conservarea in otet. Tarhonul in otet are o aroma mult mai puternica decat tarhonul uscat si maruntit. In plus, otetul in care a stat se poate folosi si el la mancare, fiind foarte aromat.

Tarhonul in tratamente naturiste


Planta este folosita in tratarea unor afectiuni ale gingiilor, rinichilor, ficatului si stomacului. Frunzele verzi de tarhon, mestecate dimineata, pe stomacul gol, iti va proteja dintii impotriva cariilor si iti intareste gingiile. Funzele de tarhon sunt un leac si impotriva anorexiei, stimuland pofta de mancare.

Cultivarea tarhonului in gradina


Tarhonul se inmulteste vegetativ, prin butasi sau despartirea tufelor. Tarhonul trebuie udat des, pentru ca radacinile sale nu patrund foarte adanc in pamant. Mai ales in perioadele de seceta, trebuie sa ai grija ca pamantul sa fie umed la suprafata, fara a lasa apa sa balteasca.

Pentru a obtine butasii, vara, cand tufa este bine dezvoltata, taie fragmente ramificate de tulpina si pune-le la inradacinat intr-o ladita aflata la umbra, care contine un amestec format din pamant de padure, mranita si nisip, in proportie de 4:4:2.

Dupa inradacinare, poti planta butasii in toamna, pe un teren amenajat astfel: parcela se sapa la 30 cm, si se inglobeaza un ingrasamant organic. Se marunteste bine solul si se modeleaza straturi inaltate la aproape 1 metru. Butasii se planteaza pe randuri, la 20 cm distanta unul de altul si 50 cm distanta intre randuri.

Recoltarea frunzelor se face pe toata perioada verii, pana toamna tarziu. 


Redactia Agroromania
Autor: Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.75 din 30 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Ferma piscicola sustenabila: ce ai de facut pentru o afacere in acvacultura
Ferma piscicola sustenabila: ce ai de facut pentru o afacere in acvacultura
Iata pasii principali si ce resurse sunt necesare pentru a infiinta o ferma de...
21 de Plante aromatice: De la remedii naturale la retete delicioase
21 de Plante aromatice: De la remedii naturale la retete delicioase
Multe dintre acestea au si proprietati medicinale, fiind folosite pentru ceaiuri, tincturi sau...
Glicina in gradina: Cum sa cresti si sa ingrijesti glicina ca un expert
Glicina in gradina: Cum sa cresti si sa ingrijesti glicina ca un expert
Plantare si ingrijire   Glicina este o planta cataratoare spectaculoasa, apreciata...
Cat costa un roi de albine cu stup?
Cat costa un roi de albine cu stup?
Factori care influenteaza pretul unui roi de albine Pretul unui roi de albine poate varia...

Idei de afaceri in agricultura

Daca va ganditi sa infiintati o ferma de capre, trebuie mai intai sa faceti cateva analize. In primul rand, trebuie sa identificati care este piata dumneavoastra de desfacere si ce produse intentionati sa comercializati.... citeste mai mult
Cresterea viteilor, mieilor si a iezilor reprezinta o oportunitate profitabila in sectorul agricol, iar utilizarea echipamentelor moderne poate imbunatati considerabil eficienta reproducerii.... citeste mai mult
O afacere agricola foarte interesanta, profitabila si de viitor este cultura de merisor. Cu fructe mici si rosii, bogate in zaharuri, acizi (citric si lactic), proteine, vitamine etc., si nenumarate beneficii pentru sanatate, merisorul si-a cucerit si el titlul de arbust miraculos.... citeste mai mult


Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016