Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ferma de struti. Demararea afacerii

ferma-de-struti-demararea-afacerii

Cunoscand in intimitate toate fazele care caracterizeaza evolutia si viata strutilor, avem posibilitatea sa realizam o activitate economica de succes. Viata lunga a strutului pledeaza pentru infiintarea unei ferme integrate pe verticala, in care sa fie parcurse toate fazele din ciclul biologic al strutului.


Dupa parerea specialistilor autorizati, demararile posibile in cresterea strutilor sunt:
 
- Prin achizitionarea de oua de incubatie: riscul este ca ouale sa fie mai mult sau mai putin fertile. Pentru a incepe afacerea de la aceasta faza, trebuie sa avem o statie de incubatie de dimensiunile dorite, aparatura necesara, precum si spatiul de demaraj incalzit pentru puii care vor ecloziona si vor trebui cazati intr-un spatiu corespunzator. 
 
Este deci necesar, mai intai, sa luam informatii de la producatorii de oua pentru a fi siguri ca acestea sunt corespunzatoare, atat ca fecunditate si eclozionabilitate, ca stare de sanatate a reproducatorilor, pentru a avea garantia ca viitorii pui obtinuti nu vor suferi de boli transmisibile pe verticala, de la parinti, precum si asupra valorii biologice, productive, a acestor parinti, de la care primim ouale. Altfel vom avea surpriza ca multe oua sa fie limpezi (nefecundate) sau sa ne confruntam cu multi embrioni morti in coaja.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
Pe de alta parte, este cunoscuta rezistenta scazuta a puilor de strut si pierderile mari inregistrate in primele doua saptamani de viata, chiar in conditii normale de crestere. Daca insa puii eclozionati vor fi debili de la nastere, fie din cauza proastei calitati a oualor introduse la incubat, fie din cauza incubatici necorespunzatoare, atunci in mod sigur vom avea o morbiditate si mortalitate mare in primele saptamani de viata. Iar daca la aceasta calitate necorespunzatoare a puilor de o zi vom adauga si conditii proaste de cazare si de alimentare de start, atunci, practic, esecul va fi total.
 
- Prin achizitionarea de tineret in varsta de 3-5 luni: este un inceput de ciclu care necesita o investitie relativ economica, mai ales daca tineretul introdus in ferma la aceasta varsta va fi retinut pentru reproductie propric. Odata ajunsi la varsta de repro- ducere, acest tineret, crescut intr un mediu la care se adapteaza treptat, inclusiv cu per sonalul ingrijitor, de la acest efectiv se vor produce oua pentru incubatie (si din acestea pui de carne) inchizandu-se astfel ciclul biologic de productie pentru o lunga perioada de timp. 
 
- Inceperea activitatii cu struti de o varsta intermediara, preferabil a primei maturitati sexuale. In acest caz, investitia (doar pentru strutii adulti) este relativ mica. Insa, avand in vedere iminenta producere a oualor pentru incubatic, trebuie sa grabim punerea in functiune a celorlalte constructii si echipamente, in special a statiei si aparaturii de incubatie si pregatirii spatiilor de demaraj. Suntem insa, siguri ca in fermier gospodar va sti sa pregateasca din timp pentru fiecare faza a ciclului biologic de productie pentru inchiderea acestuia.
 
- Achizitionarea inca de la inceput a uneia sau mai multor familii de struti aflati la maturitatea sexuala, gata deci de inceperea ouatului. In acest caz, avand in vedere necesitatea introducerii la incubatie a oualor, a eclozionarii acestora si a popularii spatiilor de crestere, trebuie sa dispunem, la data achizitionarii strutilor maturi, de toate capacitatile necesare unui flux complet de productie la dimensiunile prevazute.
 
- O extindere a acestui din urma sistem de demarare a activitatii este posibila daca am populat ferme cu reproducatori testati, cu o buna valoare biologica. Sunt considerati reproducatori testati aceia care au cel putin un an in plus, fata de varsta la care se considera ca sunt la inceputul maturitatii sexuale.
 
Este evident ca achizitionand struti testati timp de un an in productie, exista garantia calitatilor lor in ceea ce priveste productia de oua si eclozionabilitatea acestora, ca si valoarea biologica a puilor rezultati. Desi perioada de testare de un an pare exagerata, ea este destul de mica daca avem in vedere perioada de productie a femeler de strut, care traieste intre 50 si 70 de ani si care ajunge la maturitatea sexuala intre 2 si 3 ani. 
 
Si nu in ultimul rand, iesind din sfera tehnicului si intrand in cea a comerciantului, alegerea optiunii celei mai economice va avea in vedere si cursul pietei la data in care ne propunem sa infiintam o ferma de struti. Pentru ca strutii sunt inca foarte scumpi si trebuie facut un studiu de piata serios pentru a alege varianta si momentul - cele mai potrivite - pentru demararea activitati noastre in cresterea strutilor.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016