Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ferma piscicola. Instalatii de alimentare a bazinelor de crestere

ferma-piscicola-instalatii-de-alimentare-a-bazinelor-de-crestere

Aceste instalatii sunt reprezentate de lucrari hidrotehnice ce permit patrunderea in bazinele de cultura a apei la un anumit debit. In mod ideal, alimentarea prin aceste instalatii ar trebui sa se realizeze prin cadere gravitationala, apa fiind captata de la priza de apa (deversorul barajului).


Amplasarea instalatiilor de alimentare cu apa se face intotdeauna in partea de amonte al fiecarui bazin. Intre aceasta instalatie si nivelul maxim al apei din bazine trebuie sa existe o diferenta de nivel de minimum un metru. Aceasta diferenta asigura o buna curgere a apei, dar mai ales se obtine o buna oxigenare a apei prin cadere.
 
Dupa decantor (care la unele pastravarii mai mici poate lipsi), apa patrunde intr-un canal sau conducta de distributie care este de obicei din beton. Acest conduct duce apa spre fiecare bazin de crestere a pestilor. 
 
In fata fiecarui bazin, de regula se amplaseaza un camin de distributie a apei, de unde apa este directionata atat spre bazinul de crestere, cat si spre urmatorul bazin. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h
Din acest camin, apa patrunde in bazin printr-o conducta catre gura de alimentare. Dintre diferitele modele de guri de alimentare a bazinelor piscicole, in pastravarii se folosesc in special alimentari de tip umbrela, care sunt de fapt instalatii de alimentare cu actiune verticala.
 
Avantajul acestui tip de instalatie este acela ca, pe de o parte, permite patrunderea apei prin cadere, favorizand oxigenarea acesteia, dar pe de alta parte impiedica evadarea pastravilor, care instinctiv au obiceiul sa patrunda in conducta de alimentare, inotand contra curentului.
 
Unele instalati pot fi astfel confectionate incat sa formeze o umbrela dubla, prin lovire apa imbogatindu-se si mai mult cu oxigen.
 
Materialele folosite la constructia instalatiilor de alimentare cu apa in pastravarii sunt, de regula, teava din metal si betonul. 
 
In prezent, pe langa tevile metalice, sunt disponibile pe piata si conducte din PVC sau PET, solutii mai economice si mai practice. Diametrul acestor conducte trebuie astfel dimensionat incat sa asigure in bazine debitul necesar desfasurarii in bune conditii a activitatii de acvacultura.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.17 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016