Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Grupul Cris-Tim isi deschide crama si fabrica de mancare gata preparata
Presedintele grupului a anuntat recent ca in acest sens se vor investi anul acesta peste 5 milioane de euro.
Cris Tim, unul dintre cei mai mari producatori alimentari din Romania, va investi in acest an peste 5 milioane de euro intr-o crama si intr-o fabrica de mancare gata preparata, segment care a crescut cu 30 la suta anul trecut.
In acest sens, Radu Timis, presedintele grupului, a declarat ca „in acest an investim aproximativ 3 milioane de euro intr-o fabrica noua de ready-meal -mancare gata preparata, vanduta in principal la caserola - la Filipestii de Padure. Vom incepe in acest an si anul viitor va intra in functiune. Plecam de la o capacitate de 10 tone pe zi, iar in doi ani vom ajunge la 15-20 de tone pe zi. Vom produce salate, grill-uri gata preparate si vom trece la supe. E o zona pe care am identificat-o ca fiind de viitor”.
Cris Tim produce deja mancare la caserola si a avut anul trecut vanzari pe acest segment de peste 5 milioane de euro pe an, in crestere cu 30 la suta. In paralel, Timiş vrea sa mai investeasca 2,5 milioane de euro intr-o „crama butic”.
„Va fi o adaptare pentru cele 33 de hectare de vita-de-vie pe care le avem la Ceptura, si unde vom mai planta 6 hectare. Vom produce vinuri in zona super premium. Noi am inceput de anul trecut sa producem vinuri, dar nu la noi, ci la o crama vecina. Vom incepe constructia din acest an si probabil vom procesa de anul viitor”, a mai spus el.
Tot in acest an, grupul si-a propus sa extinda centrul de logistica de la Filipestii de Padure si sa inceapa sa produca iaurturi pentru copii, tintind gama super premium, dar si o inghetata cu care se va adresa zonei de Horeca.
„A fost un an bun 2014. Am avut o crestere de 20% in zona mezelurilor si pe total grup am crescut cu 15%. Asta inseamna ca am inchis anul trecut cu afaceri la nivelul intregului grup de aproximativ 90 de milioane de euro si cu o EBITDA in crestere de la 8% la 10%”, a afirmat Timis.
Din grupul Cris Tim fac parte mai multe firme, printre care una de procesare de mezeluri, o firma de logistica si vanzare, o ferma cerealiera si de vaci cu lapte, o ferma viticola, una de catering si magazine si o societate de constructii.
„Toate liniile de business au crescut, dar cel mai tare a crescut zona de mezeluri. Piaţa mezelurilor este stabila, la un miliard de euro pe an. Cu tot cu evaziunea fiscala, insa, ajunge la 1,5 miliarde de euro. In Romania, consumul de carne şi mezeluri este 55 kg pe cap de locuitor, iar in Comunitatea Europeana este undeva la 85%. Romanii consuma in jur de 30 de kilograme de mezeluri pe an”, a mai spus presedintele grupului.
Anul trecut, grupul Cris Tim a investit 8 milioane de euro in mai multe directii, printre care o fabrica de salam de Sibiu, care va intra in piata in doua luni si jumatate, in cresterea capacitatii de productie pentru mezelurile crud-uscate, in linii de ambalare complet automatizate, in zona de management, in managementul calitatii totale si in cresterea capacitatii de stocare-silozare la ferma care a ajuns la 1.000 de vaci.
In acest sens, Radu Timis, presedintele grupului, a declarat ca „in acest an investim aproximativ 3 milioane de euro intr-o fabrica noua de ready-meal -mancare gata preparata, vanduta in principal la caserola - la Filipestii de Padure. Vom incepe in acest an si anul viitor va intra in functiune. Plecam de la o capacitate de 10 tone pe zi, iar in doi ani vom ajunge la 15-20 de tone pe zi. Vom produce salate, grill-uri gata preparate si vom trece la supe. E o zona pe care am identificat-o ca fiind de viitor”.
Cris Tim produce deja mancare la caserola si a avut anul trecut vanzari pe acest segment de peste 5 milioane de euro pe an, in crestere cu 30 la suta. In paralel, Timiş vrea sa mai investeasca 2,5 milioane de euro intr-o „crama butic”.
„Va fi o adaptare pentru cele 33 de hectare de vita-de-vie pe care le avem la Ceptura, si unde vom mai planta 6 hectare. Vom produce vinuri in zona super premium. Noi am inceput de anul trecut sa producem vinuri, dar nu la noi, ci la o crama vecina. Vom incepe constructia din acest an si probabil vom procesa de anul viitor”, a mai spus el.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Tot in acest an, grupul si-a propus sa extinda centrul de logistica de la Filipestii de Padure si sa inceapa sa produca iaurturi pentru copii, tintind gama super premium, dar si o inghetata cu care se va adresa zonei de Horeca.
„A fost un an bun 2014. Am avut o crestere de 20% in zona mezelurilor si pe total grup am crescut cu 15%. Asta inseamna ca am inchis anul trecut cu afaceri la nivelul intregului grup de aproximativ 90 de milioane de euro si cu o EBITDA in crestere de la 8% la 10%”, a afirmat Timis.
Din grupul Cris Tim fac parte mai multe firme, printre care una de procesare de mezeluri, o firma de logistica si vanzare, o ferma cerealiera si de vaci cu lapte, o ferma viticola, una de catering si magazine si o societate de constructii.
„Toate liniile de business au crescut, dar cel mai tare a crescut zona de mezeluri. Piaţa mezelurilor este stabila, la un miliard de euro pe an. Cu tot cu evaziunea fiscala, insa, ajunge la 1,5 miliarde de euro. In Romania, consumul de carne şi mezeluri este 55 kg pe cap de locuitor, iar in Comunitatea Europeana este undeva la 85%. Romanii consuma in jur de 30 de kilograme de mezeluri pe an”, a mai spus presedintele grupului.
Anul trecut, grupul Cris Tim a investit 8 milioane de euro in mai multe directii, printre care o fabrica de salam de Sibiu, care va intra in piata in doua luni si jumatate, in cresterea capacitatii de productie pentru mezelurile crud-uscate, in linii de ambalare complet automatizate, in zona de management, in managementul calitatii totale si in cresterea capacitatii de stocare-silozare la ferma care a ajuns la 1.000 de vaci.
Autor:
Ardeleanu Marian
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Ultima ora
- » Maximizarea randamentului culturilor de cereale: 4 investitii inteligente pentru micii fermieri
- » AFIR: Fermierii trebuie sa tina cont de cateva sfaturi importante
- » Afaceri culinare. Retete din carne de melc
- » 3 modalitati eficiente de finantare a producatorilor din agricultura
- » Ciuperci mici si ciuperci mari: pricipalele culturi