Lavanda. Care este piata tinta?
Cultura de lavanda este o afacere extrem de profitabila pentru fermierii romani care au curajul sa mizeze pe plante mai exotice. Cererea extrem de ridicata de pe aceasta piata si diversele modalitati in care plantele pot fi valorificate: saculeti parfumati de lavanda, ceaiuri, buchete de flori, ulei, sirop etc. reprezinta "cheia" succesului pentru o astfel de afacere.
Piata-tinta
- Pietele locale
Pietele locale, dar mai ales cele din orasele mai mari, pot fi o sursa sigura de venit. Cumparatorii se vor obisnui cu prezenta produselor din lavanda si le vor cauta din nou si din nou. Investitia consta in taxele pietelor. Profitul depinde de modul de prezentare si varietatea produselor.
- Targuri, expozitii, festivaluri
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
Avantajul acestor evenimente este ca oamenii vin aici pregatiti sa cheltuiasca bani pe "suveniruri". Investitia o reprezinta inchirierea unui stand, eventual bannere, panouri publicitare de mici dimensiuni.
- Magazine de profil
Se pot recomanda produsele din lavanda in magazine specifice precum: artizanate, magazine de suveniruri, florarii, pet shop-uri.
- Magazin propriu
Este de recomandat unei astfel de afaceri doar daca se detine o gama foarte variata de produse din lavanda, timp si bani pentru investitii. De asemenea, locatia este esentiala: cea mai mare sansa de reusita se va inregistra cu un spatiu ultracentral sau intr-o zona comerciala intr-un oras mare. Investitia este cea mai mare in cazul unui magazin clasic, iar profitul va incepe sa apara mult mai lent decat in alte cazuri.
- Magazin online
Este de laudat faptul ca sunt tot mai multe magazine online in tara noastra care vand produse din lavanda, iar unele dintre ele chiar atragatoare. Investitia este acceptabila, este nevoie sa se achizitioneze un domeniu, iar unele platforme ofera pachete complete pentru magazine online la preturi rezonabile. De exemplu, un pachet complet de magazin online pe WordPress costa 299 dolari.
O cheltuiala in plus, de timp sau bani, dupa caz, o reprezinta personalizarea site-ului, incarcarea produselor pe site, optimizarea SEO pentru a atrage clientii si publicitatea. Se pot face aceste lucruri personal sau se poate angaja un expert, in functie de timpul si banii de care se dispune.
Profitul va veni mai incet decat in pietele locale, insa odata ce magazinul va deveni cunoscut pe internet, posibilitatile sunt infinite, mai ales daca se face posibila si vanzarea internationala.
Trebuie sa se acorde atentie insa la satisfacerea clientilor. Sigur vor aparea si clienti nesatisfacuti, chiar daca se va face totul perfect, deci e foarte important sa-ti pui la punct un sistem de serviciu clienti serios.
- Site-uri cu anunturi in tara
Preturile site-urilor romanesti difera de la caz la caz, unii percep taxe pe anunt, altii comision pe vanzari. In orice caz, merita incercat, aceasta modalitate de vanzare poate aduce un profit in plus.
Avantajul: piata de desfacere este toata tara. Poti incerca pe Okazii.ro, OLX, lajumatate.ro sau site-uri cu anunturi gratuite.
- Platforme de vanzari internationale
Site-urile precum eBay sau Etsy pot genera venituri fara limite deoarece piata de desfacere este lumea intreaga. Se va avea nevoie de un cont PayPal si cunostinte de limba engleza, dar merita investitia. Iar preturile sunt cu mult peste cele din Romania.
Spre exemplu, o pernita cu lavanda in forma de inima se vinde pe Etsy si la 15 dolari + taxe de transport. Pe eBay se pot lista gratis produsele, insa este nevoie sa se plateasca comision dupa vanzari de 10%, iar la inceput se vor putea lista doar 10 produse pe luna.
Pe Etsy, taxa pentru o listare este de 0,2 dolari, insa comisionul pentru vanzari este de doar 3,5%. O listare este activa timp de 4 luni. Se poate deschide chiar si un magazin pe aceste site-uri, insa cu taxele aferente.
Se poate incerca vanzarea si pe Amazon, insa e mai dificil deoarece trebuie sa se dovedeasca existenta unei adrese si a unui cont intr-o banca in una din tarile in care exista Amazon, iar in Romania nu exista deocamdata.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
FNGCIMM a acordat garantii de peste 46 de miliarde de lei
Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM a acordat peste 71.000 de garantii in valoare de 46,4 miliarde de lei, in perioada 2020 - 2023 prin Programul IMM Invest PLus, conform datelor prezentate de Dumitu Nancu, directorul general FNGCIMM si vicepresedintele Asociatiei Europene si Instit... citeste mai mult>>
Afacere profitabila pe un teren de 100 mp
Flori in ghiveci?! De ce nu? Va propunem o idee prin care puteti exploata inteligent si profitabil un teren de doar 100 de mp care va va aduce pana la 30.000 de euro pe an doar prin cultivarea si comercializarea de flori in ghiveci.... citeste mai mult>>
Apicultura: O afacere nobila si profitabila
Plantele melifere variate, plantatii intinse de tei si salcami, precum si suprafetele cultivate cu pomi fructiferi si floarea-soarelui sunt tot atatea elemente favorizante pentru dumneavoastra, apicultorul in devenire! Clima Romaniei este, de asemenea, propice acestui tip de afacere.... citeste mai mult>>