Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pretul graului in scadere, pe fondul cresterii productiei la nivel mondial

pretul-graului-in-scadere-pe-fondul-cresterii-productiei-la-nivel-mondial

Pretul graului a scazut ieri pentru prima data in ultimele trei zile, pe fondul speculatiilor potrivit carora cresterea productiei mondiale impreuna cu recoltele record la porumb si soia boabe din SUA vor conduce la cresterea ofertei mondiale de cereale utilizate drept furaje hrana animalelor.


La bursa de la Chicago Board of Trade, contractul futures la grau cu livrare in luna decembrie a scazut cu 0,5 la suta pana la 5,0275 dolari per bushel. In schimb, pretul porumbului cu livrare in luna decembrie a crescut cu 0,1% pana la 3,4625 dolari per bushel.

Pretul graului a scazut cu 17 la suta in acest an, in timp ce pretul porumbului a scazut cu 18 lasuta iar la soia boabe a scazut cu 27% in conditiile in care fermierii americani se pregatesc de cele mai mari recolte din toate timpurile. Cresterea productiei mondiale de cereale a condus la scaderea indicelui preturilor mondiale la alimente calculat de FAO pentru a sasea luna consecutiva, cea mai lunga perioada de scadere inregistrata de la finele anilor 1990.

„Asteptarile privind recoltele mari de porumb si soia boabe din SUA au condus la cresterea prognozelor privind stocurile globale de furaje ceea ce a pus noi presiuni pe pretul graului utilizat la hrana animalelor”, a declarat analistul Rabobank International, Luke Chandler.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h


La finele saptamanii trecute, Departamentul american al Agriculturii (USDA) a estimat ca in 2014/2015 recolta de porumb a SUA ar urma sa se ridice la 14,475 miliarde de busheli (un bushel de porumb are 25,40 de kilograme), peste nivelul de 14,395 miliarde de busheli estimat in septembrie si peste recordul de 13,9 miliarde busheli inregistrat anul trecut.

De asemenea, USDA estimeaza ca productia mondiala de grau se va ridica la un total de 721,12 milioane tone in timp ce stocurile mondiale la finele sezonului 2014-2015 se vor ridica la 192,59 milioane tone.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016