Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Soiuri de cirese care se cultiva in Romania

soiuri-de-cirese-care-se-cultiva-in-romania

In Romania, se cultiva atat soiuri romanesti de cirese, cat si soiuri straine, adaptate conditiilor climatice si pedologice ale zonei in care se cultiva. Maturarea incepe din 10 mai pana in 15-20 iulie. Romania este printre primele tari din Europa la productia de cirese. Cea mai mare parte din productia de cirese a Romaniei, peste 70%, este recoltata in judetele din Moldova.


Cel mai timpuriu (Fruheste der Mark) reprezinta un soi de cirese de vigoare medie, autosteril cu fructe mici, alungite, cu o depresiune in zona punctului stilar, de culoare rosie-inchisa, cu insusiri gustative mediocre; se matureaza la mijlocul lunii mai.

Bigarreau Morreau este un soi viguros, autosteril, are fructul mijlociu-mare, larg cordiform, de culoare rosu-viu, lucios, pulpa pietroasa, bine colorata, de calitate buna; se matureaza in a doua jumatate a lunii mai.

Bigarreau Burat este un soi de vigoare medie, autosteril, foarte productiv, cu fructul mare, cordiform, rosu-viu, pulpa semipietroasa; se matureaza la sfarsit de mai.

Negre de Bistrita reprezinta un soi de vigoare mare, fructul mijlociu, rosu-vinetiu, cu o depresiune in varf, cu pulpa semipietroasa, colorata, de calitate buna; se matureaza la sfarsit de mai si inceput de iunie.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Soiul Sam are vigoare medie, formeaza ramuri de schelet groase, are fructe mari, sferice, cu pulpa semipietroasa, cu gust satisfacator, bun pentru industrializare, rezistent la crapare; se matureaza in prima decada a lunii iunie.

Cerna este de vigoare medie, este autosteril, bun polenizator, are fructul mare, tronconic, cu pielita rosie stralucitoare, pulpa rosie semipietroasa si gust echilibrat; se matureaza la mijlocul lunii iunie.

Ponoare este un soi de vigoare mediu-mare, autosteril, cu o buna capacitate de productie, are fructe mijlocii, de culoare rosie, cu pulpa semipietroasa si gust dulce-acrisor.

Soiul Van are vigoare medie, este autosteril, precoce si productiv, are fructul mare, sferic-trunchiat, de culoare rosie, pulpa pietroasa, rezistent la crapare, de calitate foarte buna; se matureaza in ultima decada din iunie.

Rubin este un soi de vigoare supramijlocie, autosteril, cu mare capacitate de fructificare, fructul mare, cordiform, de culoare rosu-rubiniu stralucitor, pulpa pietroasa, foarte bun pentru masa; se matureaza la sfarsitul lunii iunie.

Soiul Pietroase de Cotnari are vigoare mijlocie-mare, este autosteril, produce foarte mult, fructul este mare, cordiform-rotunjit, galben-auriu, acoperit cu rosu-corai, pulpa pietroasa, suculenta de calitate foarte buna; se matureaza la sfarsit de iunie.

Gersmersdorf este un soi foarte viguros, autosteril, cu fructul foarte mare, larg cordiform, rosu-inchis, cu pulpa pietroasa de calitate foarte buna; se matureaza in decada a treia a lunii iunie.

Armonia este un soi viguros, cu fructe mari, cordiform rotunjite, de culoare galbena, marmorate cu rosu-aprins, cu pulpa pietroasa, dulce si armonios acidulata, foarte bun pentru masa; se matureaza la sfarsit de iunie si inceput de iulie.

Stella este soi de vigoare mijlocie, autofertil, are fructul mijlociu-mare, ovoid-alungit, rosu-anilin, cu pulpa pietroasa, foarte bun pentru masa; se matureaza in decada a treia a lunii iunie.

Stella compact are vigoare mijlocie-mica, fructifica exclusiv pe buchete, cu fructe mijlocii-mari, cordiform-ovoidala, asemanator cu Stella, cu peduncul scurt si gros, pulpa este pietroasa, cu gust echilibrat si destul de rezistent la crapare; se matureaza la sfarsit de iunie si inceput de iulie.

Hedelfinger este un soi viguros, autosteril, foarte productiv, cu fructul mare, ovoid-alungit, rosu-violaceu, pulpa pietroasa, semiaderenta la sambure, de calitate foarte buna pentru masa si industrializare; se matureaza la sfarsit de iunie si inceput de iulie.

Lambert compact este un soi de vigoare mijlocie, cu fructul mare, scurt cordiform, de culoare rosie-inchis, pulpa pietroasa, gust placut; se matureaza in prima jumatate a lunii iulie.

Uriase de Bistrita este soi de vigoare mare, autosteril, are fructe mari si foarte mari, sferic-trunchiate, pana la ovosferice, pulpa este rosie, pietroasa, suculenta, cu gust dulce si armonios acidulate; se matureaza in prima jumatate a lunii iulie.

Silva este un soi autosteril, viguros, cu fructul mic-mijlociu, de culoare neagra si gustul amar; se matureaza la sfarsit de iunie.

Amara este un soi viguros, cu fructul mijlociu, negru si gust amar; se matureaza in prima decada a lunii iulie.






Sursa foto: www.sxc.hu
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.28 din 30 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016