Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

AFIR: Sprijin financiar de peste 15 milioane de euro pentru fermieri

afir-sprijin-financiar-de-peste-15-milioane-de-euro-pentru-fermieri

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale pune la dispozitie un sprijin financiar de peste 15 milioane de euro, incepand de astazi.


Sesiunea de primire a proiectelor pentru submasura 9.1 "Infiintarea grupurilor de producatori in sectorul agricol", din PNDR 2014 - 2020 se va desfasura in perioada 18 iulie - 18 octombrie 2022, potrivit Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
 
MADR a precizat pe pagina de Facebook un anunt conform caruia alocarea financiara disponibila pentru finantarea proiectelor este de 15.356.515 euro.
 
Beneficiarii submasurii 9.1 sunt:
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
- grupurile de producatori din sectorul agricol, recunoscute oficial de catre MADR inainte de solicitarea sprijinului
 
- grupurile de producatori care au obtinut recunoastere atat pentru produse si/ sau grupe de produse sprijinite prin submasura 9.1
 
- grupurile de producatori care au obtinut recunoastere atat pentru produse si/ sau grupe de produse sprijinite prin submasura 9.1a
 
Sprijinul public este 100% nerambursabil si nu poate depasi 10% din valoarea productiei comercializate in primii cinci ani de la recunoastere. AFIR acorda o suma maxima de 100.000 euro/an, platindu-se sub forma unui ajutor forfetar degresiv , in transe anuale, pe o perioada de cel mult cinci ani de la recunoastere, astfel:
 
- Anul I: 10%
 
- Anul II: 8%
 
- Anul III: 6%
 
- Anul IV: 5%
 
- Anul V: 4%
 
 
Beneficiarii eligibili pentru sprijinul financiar nerambursabil sunt:
 
Grupurile de producatori care se incadreaza in definitia IMM-urilor si care sunt recunoscute conform legislatiei nationale in vigoare, pentru unul sau mai multe produse din grupele de produse agricole.
 
Conditii minime de accesare:
 
Solicitantul prezinta un Plan de afaceri care trebuie sa detalieze activitatile planificate ale grupului in raport cu una sau mai multe dintre categoriile enumerate mai jos:
 
- adaptarea productiei si produselor producatorilor care sunt membri ai acestor grupuri la cerintele pietei;
 
- introducerea in comun a produselor pe piata, inclusiv pregatirea pentru vanzare, centralizarea vanzarilor si aprovizionarea cumparatorilor en gros;
 
- stabiliriea unor norme comune privind informarea asupra productiei, acordand o atentie deosebita recoltarii si disponibilitatii;
 
- alte activitati care pot fi desfasurate de catre grupurile de producatori, cum ar fi dezvoltarea competentelor in materie de exploatare si de comercializare, precum si organizarea si facilitarea proceselor de inovare.
 
Principii de selectie a proiectelor:
 
- Principiul cooperarii (grupurile de producatori care fac parte dintr-un Grup Operational in cadrul PEI)
 
- Principiul reprezentativitatii grupurilor (numarul de membri)
 
- Principiul calitatii produselor (grupurile care produc, depoziteaza si comercializeaza produse HNV sau produse care participa la scheme de calitate nationale si europene etc.)
 
- Principiul sectorului prioritar (lapte de bovine, suine, legumicultura, plante tehnice, plante medicinale si aromatice)
 
- Principiul asocierii exploatatiilor de mici dimensiuni.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016