Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANPC: Controale in piete

anpc-controale-in-piete

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor avertizeaza asupra autenticitatii certificatelor de producator. In urma controalelor realizate in piete, multi vanzatori au atestat faptul ca achizitioneaza de la diverse piete de gros produsele, pe care mai tarziu le revand sau le cumpara de la producatori reali.


Programul "Academia Comisarilor" si-a extins verificarile ca urmare a controalelor in pietele agroalimentare din toata tara. Printre acestea s-a numarat si PIata Obor.
 
"La tarabele pline de legume si fructe, prezentate ca fiind romanesti, se aflau diverse persoane care prezentau echipelor de control -certificate- prin care atestau calitatea de asa-zis producator. 
 
Comisarii ANPC au pornit prin satele Romaniei, pentru a verifica autenticitatea acestor acte si veridicitatea celor inscrise acolo. Au solicitat, la fata locului, sa viziteze gradinile, campurile si livezile unde sunt produse legumele si fructele gasite pe tarabe, in piete, dar, in majoritatea coplesitoare a cazurilor, nu au avut ce sa vada", se precizeaza in comunicatul institutiei.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h
Multi dintre vanzatori au recunoscut ca achizitioneaza produse din pietele gros, pe care le revand. De asemenea, altii le cumpara de la producatorii reali din alte zone, ulterior comercializandu-le la taraba. Toate aceste masuri sunt realizate fara respectarea contextului legal al activitati.
 
Controalele in piete au dezvaluit si metodele prin care unii vanzatori au ajuns in posesia "certificatelor de producator" si cum folosesc mici spatii cultivate pentru a putea ajunge in posesia acestora. De asemenea, vanzatorii au afirmat ca aleg sa cumpere din alte parti cantitati mult mai mari de legume si de fructe, in loc sa le cultive.
 
Controalele pe aceasta tema vor continua in toata tara, fiind menite sa avertizeze autoritatile statului care emit aceste documente. Acest semnal de alarma este tras asupra fenomenului des intalnit pe teritoriul tarii, incat producatorii romani nu pot avea acces direct la posibilitati de comercializare, mentioneaza ANPC.
 
"Am demarat aceasta actiune in urma cu ceva timp, dar nu am reusit sa obtinem materiale, asa cum au facut-o mai tinerii nostri colegi. Daca ar fi sa adunam cantitatile de legume si de fructe inscrise in certificatele de producator, ce s-au dovedit si se vor dovedi a fi false, probabil ne vom da seama ca produsele romanesti, si la acest capitol, sunt in pericol. 
 
Exemplul celor din Academia Comisarilor este unul ce trebuie implementat la nivelul fiecarui judet. Sper sa nu ramanem singurii ce constata acest lucru", a declarat Horia Constantinescu, presedintele ANPC, citat in comunicat.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016