Bunastarea pasarilor. Conditiile de microclimat din adapost
Puii de carne cu performante ridicate necesita conditii optime de temperatura si umiditate. Se recomanda consultarea indicatiilor din ghidurile tehnologice puse la dispozitie de companiile producatoare de hibrizi de carne.
In conditiile in care, in adapost, exista o temperatura mare si umeda, sunt recomandati curentii de aer cu viteze mai mari, deoarece pasarile elimina mult mai usor surplusul de caldura.
Actiunea curentilor de aer asupra efectivelor din halele de productie este strans corelata cu temperatura si umiditatea din adaposturi. In general, sunt admise ca valori optime al acestui factor de microclimat urmatoarele valori: pe timp de vara 0,3-1,5 m/s si pe timp de iarna 0,1-0,3 m/s.
Este necesar sa se sublinieze faptul ca viteza fluxului de aer depinde de varsta pasarilor, greutatea corporala si categoria de productie.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Fa-ti propria afacere cultivand trei arbusti miraculosi care te pot imbogati Cine nu a aflat de efectele absolut miraculoase pentru sanatate ale merisorului Dar de cele ale fructelor de Goji sau Aronia Si daca nu ai aflat inca iti spunem noi Aceste fructe mici sunt cotate ca super-alimente fiind unele dintre cele mai...
Oferta Speciala
valabila 48h
Noxele pot afecta tractul respirator al pasarilor, diminuandu-le performantele de productie. Atunci cand densitatea de populare este mare (peste 33 kg/m2), concentratia de amoniac (NH3) nu trebuie sa depaseasca 20 ppm, iar concentratia de dioxid de carbon (CO2) 3.000 ppm, valori masurate la inaltimea capetelor pasarilor (2007/43/CE).
Datorita pozitiei geografice in sud-estul continentului european, Romania are o clima temperat-continentala. Conditiile climaterice sunt influentate intr-o anumita masura si de formele de relief prezente.
Muntii Carpati blocheaza influentele continentale in campia din nord, ceea ce favorizeaza iernile geroase si reducerea precepitatiilor in regiunile sudice si sud-estice. In extremitatea sud-estica, Marea Neagra asigura o clima mai blanda, maritima. Temperatura medie anuala este de 11°C in regiunile sudice si central-sudice si de 8°C in cele nord-estice.
Caderile de precipitatii, desi relativ uniforme in intreaga tara, scad de la vest la est si din regiunile de munte catre cele de campie. Cantitatea medie anuala de precipitatii este de circa 635 mm in Transilvania centrala, 521 mm in Moldova si doar 381 mm in regiunea Marii Negre.
Datorita apropierii de mare, Romania are o clima temperat-continentala. Verile variaza de la calde la fierbinti, cu o valoare medie a temperaturilor maxime in jurul a 29°C.
In regiunile joase, minima se situeaza in jurul valorii de 18°C, dar la altitudini mai mari minima si maxima se reduc substantial. Iernile sunt relativ reci, cu temperaturi maxime medii care nu depasesc 3°C nici macar in regiunile joase si sub 15°C in zonele inalte de munte, pe varfurile cele mai inalte existand regiuni cu inghet permanent.
Cantitatea de precipitatii este in general modesta, cu o medie care depaseste 750 mm doar in zonele montane vestice cele mai inalte, unde cea mai mare parte cade sub forma de zapada. In regiunea Deltei Dunarii, caderile de precipitatii sunt reduse, cu o medie de circa 370 mm, in timp ce in regiunile joase situate mai la vest, precum Bucurestiul, media se situeaza in jurul valorii de 530 mm.

Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
De ce sa mizezi anul viitor pe o afacere cu aronia
In contextul interesului crescut pentru produsele naturale, cultivarea aroniei in sistem ecologic poate genera profituri substantiale fermierilor care ingrijesc plantatia corespunzator. Produsele pe baza de aronia si fructele comercializate pe piata din Romania au preturi destul de ridicate si sunt ... citeste mai mult>>
Afaceri de viitor in agricultura
Afacerile in agricultura s-au dovedit a fi profitabile pe termen lung indiferent de suprafata de teren disponibila. Cu doar cateva sute de euro poti incepe o afacere care sa te ajute sa iti suplimentezi veniturile si sa te dezvolti catre un business stralucit.... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>