Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bunastarea pasarilor. Conditiile de microclimat din adapost

bunastarea-pasarilor-conditiile-de-microclimat-din-adapost

Puii de carne cu performante ridicate necesita conditii optime de temperatura si umiditate. Se recomanda consultarea indicatiilor din ghidurile tehnologice puse la dispozitie de companiile producatoare de hibrizi de carne.


In conditiile in care, in adapost, exista o temperatura mare si umeda, sunt recomandati curentii de aer cu viteze mai mari, deoarece pasarile elimina mult mai usor surplusul de caldura. 
 
Actiunea curentilor de aer asupra efectivelor din halele de productie este strans corelata cu temperatura si umiditatea din adaposturi. In general, sunt admise ca valori optime al acestui factor de microclimat urmatoarele valori: pe timp de vara 0,3-1,5 m/s si pe timp de iarna 0,1-0,3 m/s.
 
Este necesar sa se sublinieze faptul ca viteza fluxului de aer depinde de varsta pasarilor, greutatea corporala si categoria de productie.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h
Noxele pot afecta tractul respirator al pasarilor, diminuandu-le performantele de productie. Atunci cand densitatea de populare este mare (peste 33 kg/m2), concentratia de amoniac (NH3) nu trebuie sa depaseasca 20 ppm, iar concentratia de dioxid de carbon (CO2) 3.000 ppm, valori masurate la inaltimea capetelor pasarilor (2007/43/CE).
 
Datorita pozitiei geografice in sud-estul continentului european, Romania are o clima temperat-continentala. Conditiile climaterice sunt influentate intr-o anumita masura si de formele de relief prezente.

Muntii Carpati blocheaza influentele continentale in campia din nord, ceea ce favorizeaza iernile geroase si reducerea precepitatiilor in regiunile sudice si sud-estice. In extremitatea sud-estica, Marea Neagra asigura o clima mai blanda, maritima. Temperatura medie anuala este de 11°C in regiunile sudice si central-sudice si de 8°C in cele nord-estice.
 
Caderile de precipitatii, desi relativ uniforme in intreaga tara, scad de la vest la est si din regiunile de munte catre cele de campie. Cantitatea medie anuala de precipitatii este de circa 635 mm in Transilvania centrala, 521 mm in Moldova si doar 381 mm in regiunea Marii Negre.
 
Datorita apropierii de mare, Romania are o clima temperat-continentala. Verile variaza de la calde la fierbinti, cu o valoare medie a temperaturilor maxime in jurul a 29°C.

In regiunile joase, minima se situeaza in jurul valorii de 18°C, dar la altitudini mai mari minima si maxima se reduc substantial. Iernile sunt relativ reci, cu temperaturi maxime medii care nu depasesc 3°C nici macar in regiunile joase si sub 15°C in zonele inalte de munte, pe varfurile cele mai inalte existand regiuni cu inghet permanent.
 
Cantitatea de precipitatii este in general modesta, cu o medie care depaseste 750 mm doar in zonele montane vestice cele mai inalte, unde cea mai mare parte cade sub forma de zapada. In regiunea Deltei Dunarii, caderile de precipitatii sunt reduse, cu o medie de circa 370 mm, in timp ce in regiunile joase situate mai la vest, precum Bucurestiul, media se situeaza in jurul valorii de 530 mm.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016