Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Comisia Europeana: Fonduri europene pentru combaterea desertificarii

comisia-europeana-fonduri-europene-pentru-combaterea-desertificarii

Dan Motreanu, eurodeputat roman, a solicitat Comisiei Europene fonduri pentru combaterea desertificarii. Aceasta propunere a fost facuta pe fondul riscului de seceta la care aproape jumatate din teritoriul Uniunii Europene este expus.


"Am cerut Comisiei Europene sa aloce fonduri destinate exclusiv combaterii desertificarii si sa elaboreze un plan pentru contracararea acestui fenomen. 46% din teritoriul UE este expus secetei la niveluri de avertizare, iar 11% este expus secetei la nivel de alerta. 
 
Romania, Franta, Spania, Portugalia si Italia se vor confrunta, probabil, cu o scadere a randamentului culturilor, potrivit Centrului Comun de Cercetare al Comisiei Europene. Sunt afectate, intr-o anumita masura, Germania, Polonia, Ungaria, Slovenia si Croatia", a declarat Dan Motreanu.
 
De asemenea, in decembrie 2020, solicitarea de a avea un plan european pentru combaterea desertificarii in UE a fost votata in plenul reunit al Parlamentului European.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Comisia Europeana a prezentat anul trecut o foaie de parcurs pentru conservarea solului si a capacitatii sale de a asigura servicii ecosistemice, ca producator de alimente, ca rezerva de biodiversitate si ca regulator de substante gazoase, apa si nutrienti. 
 
Strategia Comisiei vizeaza cresterea cantitatii de carbon din solul agricol, combaterea desertificarii, refacerea terenurilor si a solurilor degradate si garantarea faptului ca, pana in 2050, toate ecosistemele terestre sunt in stare buna. 
 
Propunerea Comisiei a tinut cont de solicitarile si amendamentele pe care le-am introdus in circuitul unui proiect de rezolutie a Comisiei ENVI din Parlamentul European. 
 
Prin amendamentele respective am solicitat Comisiei Europene sa elaboreze un cadru legislativ pentru protectia si promovarea utilizarii durabile a solului. Rezolutia a fost adoptata in plenul Parlamentului European", a mai mentionat eurodeputatul.
 
Recent, in cadrul dezbaterii plenare cu vicepresedintele Comisiei Europene, Maros Sefcovic, a solicitat un calendar de actiuni si alocarea fondurilor pentru gestionarea desertificarii in regiunile europene afectate.
 
"I-am transmis vicepresedintelui ca fara fonduri europene dedicate exclusiv combaterii desertificarii si refacerii terenurilor afectate de desertificare si seceta si fara investitii serioase in sistemele de irigatii si in dezvoltarea sistemelor de reutilizare a apelor uzate, riscam sa punem in primejdie securitatea alimentara a Uniunii pe termen. 
 
Vicepresedintele Sefcovic a raspuns ca in anul 2023 Comisia Europeana va lansa o propunere legislativa privind sanatatea solurilor unde vor fi introduse masuri obligatorii pentru combaterea desertificarii in statele UE", a mai transmis Dan Motreanu.
 
Raportul Centrului Comun de Cercetare al Comisiei prezinta o evaluare a situatiei privind seceta din Europa, bazat pe activitatile Observatorului european al secetei.
 
Analiza evolutiei si impactul secetei prelungite din Uniunea Europeana prezinta o parte ingrijoratoare a teritoriului. In prezent, seceta este la niveluri de avertizare (46% din UE) si de alerta (11% din UE). O alta problema este deficitul de umiditate a solului, cauzand stres plantelor.
 
Schimbarile climatice sporesc riscul de seceta si de incendii de vegetatie in intreaga lume, potrivit comisarului pentru inovare, cercetare, cultura, educatie si tineret, Mariya Gabriel. "Centrul Comun de Cercetare pune stiinta si tehnologia in serviciul monitorizarii schimbarilor climatice. Prin acest raport, intelegem mai bine situatia pentru a ne putea proteja padurile, recoltele si apele".
 
Scaderea randamentului culturilor fata de previziunile anterioare pentru cereale si alte culturi este cauzata de stresul hidric si termic. Printre statele membre care se vor confrunta cu aceasta problema se numara Franta, Romania, Spania, Portugalia si Italia. De asemenea, intr-o anumita masura pot fi afectate si Germania, Polonia, Ungaria, Slovenia si Croatia. 
 
In cinci regiuni din Italia a fost declarata seceta intensa. Insuficienta apei disponibile a condus la restrictii de utilizare in municipalitati. In Franta s-au luat masuri similare de limitare a utilizarii apei. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016