Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cresterea pestilor in sistem recirculat

cresterea-pestilor-in-sistem-recirculat

Dupa ce s-a amenajat ferma, urmeaza momentul cel mai mult asteptat de orice fermier in devenire: popularea cu pesti.


Pentru un asemenea sistem, este absolut obligatoriu ca puietul ce se introduce in bazine sa provina din alte ferme ce functioneaza tot in acelasi sistem, adica in sistem recirculat. In caz contrar, exista riscul de a se introduce boli in apa sau alte bacterii ce pot provocat grave dezechilibre. 
 
O bacterie, odata patrunsa in acest sistem inchis, poate ramane pentru totdeauna fie in biofiltru, fie in bazine, filtru mecanic etc. Ajunsa aici, bacteria va gasi conditii propice de dezvoltare si se va inmulti foarte mult.
 
Desi exista instalatii de sterilizare cu ultraviolete, acestea nu elimina niciodata complet bacterile, ci numai le reduc in permanenta numarul, reducand (nu eliminand) riscul de imbolnavire ale pestilor.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Asadar, aceste sisteme sunt destul de fragile si fermierul trebuie sa le acorde o mare grija. Una din regulile de aur este: Nu bagati mana in apa! Aceasta regula se aplica in special vizitatorilor. Nici fermierul nu trebuie sa introduca mana in apa decat daca este obligatoriu necesar.
 
Pescarii sau acvaristii sunt rugati insistent sa nu atinga nimic cat timp viziteaza ferma, acestia fiind de obicei cei mai mari purtatori de agenti patogeni specifici pestilor.
 
Accesul in ferma se face numai cu cizme curate, care se folosesc doar in acea incapere. De aceea este bine ca magazia de furaje sa comunice cu hala de productie, pentru a evita iesirea frecventa in curte a personalului fermei.
 
Popularea cu pesti se va face numai dupa ce sistemul s-a pornit cu cel putin doua saptamani inainte, timp in care trebuie facute toate probele. Pana la introducerea pestilor nu e necesar schimbul de apa de 10% decat pentru probe.
 
Este important ca la fiecare metru cub de apa sa se introduca 0,5 kg de sare dura de masa (neiodata). Tineti cont ca cei 10% inlocuiti inseamna o anumita cantitate de sare ce trebuie reintrodusa in sistem. Daca intr-o zi veti inlocui 10 m cubi de apa, atunci veti reintroduce si 5 kg de sare.
 
Astfel, observati ca deja primele costuri de exploatare a fermei apar odata cu achizitionarea sarii. 5 kg pe zi inseamna 1,8 tone de sare pe an.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton