Cresterea puilor de carne. Etapa de finisare
Finisarea puilor pentru carne se face, de regula, in ultima saptamana de viata a puilor.
Scopul unic al acestei faze este de a hrani puii cu o reteta din care se retrage coccidiostaticul in conformitate cu prescriptiile medicale. Nici aceasta ultima etapa din viata puilor nu trebuie neglijata.
Trebuie avut in vedere faptul ca, pe masura ce puii cresc, adapostul devine din ce in ce mai neincapator, in special in ceea ce priveste frontul de hranire si de adapare.
Asternutul se deterioreaza, noxele cresc, ventilatia trebuie sa fie din ce in ce mai puternica. In aceasta faza pot aparea diferite boli respiratorii sau digestive, daca nu se asigura un microclimat, un asternut si o hrana corespunzatoare.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
Ori, pierderile prin mortalitate care se inregistreaza in ultima saptamana din viata puilor sunt mult mai costisitoare decat cele din prima saptamana, intrucat survin dupa cheltuieli mari facute cu ingrijirea si hranirea si se inregistreaza tocmai in ajunul recuperarii acestor cheltuieli de catre crescator.
In cazul cresterii puilor in hale la sol, pe asternut (din paie tocate, coji de floarea-soarelui, ciocalai tocati etc.), caldura din hale este asigurata de eleveze, fiecare asigurand caldura pentru numarul de pui specificat in normele in vigoare. Se asigura echipamente de hranire si adapare adlibitum (la discretie).
In primele zile de viata, puii se hranesc si se adapa din tavite si adapatori simple. La varsta de o saptamana, puii trebuie sa inceapa a consuma nutret combinat si sa bea apa din adapatorile automate. La doua saptamani, hranitorile si tavitele asigurate in primele zile vor fi scoase.

Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri profitabile la tara
Am mai spus-o de multe ori faptul ca mediul rural este o oportunitate excelenta pentru dezvoltarea unei afaceri de succes. De data asta, iti recomandam cateva idei prfitabile la tara destinate intreprinderilor mici.... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>
Ce mai cultiva fermierii romani? Cartofi mov!
Nu este usor sa alegi afacerea in agricultura in care sa investesti, este nevoie sa iti pui gandurile in ordine, sa analizezi ideea, cum ar putea fi mai bine materializata, sub ce forma. Una dintre afacerile care ti s-ar potrivi, mai ales daca ai teren la tara, este cultivarea cartofilor mov. Sa afl... citeste mai mult>>