Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cresterea puilor de carne. Etapa de finisare
Finisarea puilor pentru carne se face, de regula, in ultima saptamana de viata a puilor.
Scopul unic al acestei faze este de a hrani puii cu o reteta din care se retrage coccidiostaticul in conformitate cu prescriptiile medicale. Nici aceasta ultima etapa din viata puilor nu trebuie neglijata.
Trebuie avut in vedere faptul ca, pe masura ce puii cresc, adapostul devine din ce in ce mai neincapator, in special in ceea ce priveste frontul de hranire si de adapare.
Asternutul se deterioreaza, noxele cresc, ventilatia trebuie sa fie din ce in ce mai puternica. In aceasta faza pot aparea diferite boli respiratorii sau digestive, daca nu se asigura un microclimat, un asternut si o hrana corespunzatoare.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Ori, pierderile prin mortalitate care se inregistreaza in ultima saptamana din viata puilor sunt mult mai costisitoare decat cele din prima saptamana, intrucat survin dupa cheltuieli mari facute cu ingrijirea si hranirea si se inregistreaza tocmai in ajunul recuperarii acestor cheltuieli de catre crescator.
In cazul cresterii puilor in hale la sol, pe asternut (din paie tocate, coji de floarea-soarelui, ciocalai tocati etc.), caldura din hale este asigurata de eleveze, fiecare asigurand caldura pentru numarul de pui specificat in normele in vigoare. Se asigura echipamente de hranire si adapare adlibitum (la discretie).
In primele zile de viata, puii se hranesc si se adapa din tavite si adapatori simple. La varsta de o saptamana, puii trebuie sa inceapa a consuma nutret combinat si sa bea apa din adapatorile automate. La doua saptamani, hranitorile si tavitele asigurate in primele zile vor fi scoase.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Ultima ora
- » MADR prelungeste termenul pentru investitiile in fermele de porci si pasari
- » Consiliul AgriFish: Posibilitatile de pescuit pentru 2025
- » Finantare de 100.000 de euro pentru fermele mici
- » ANSVSA a amendat operatorii economici din sectorul produselor alimentare
- » Modificari noi la Codul Penal. Tractoristii risca pedeaspa cu inchisoarea de la 3 la 7 ani