Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cresterea puilor de carne. Etapa de finisare
Finisarea puilor pentru carne se face, de regula, in ultima saptamana de viata a puilor.
Scopul unic al acestei faze este de a hrani puii cu o reteta din care se retrage coccidiostaticul in conformitate cu prescriptiile medicale. Nici aceasta ultima etapa din viata puilor nu trebuie neglijata.
Trebuie avut in vedere faptul ca, pe masura ce puii cresc, adapostul devine din ce in ce mai neincapator, in special in ceea ce priveste frontul de hranire si de adapare.
Asternutul se deterioreaza, noxele cresc, ventilatia trebuie sa fie din ce in ce mai puternica. In aceasta faza pot aparea diferite boli respiratorii sau digestive, daca nu se asigura un microclimat, un asternut si o hrana corespunzatoare.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Ori, pierderile prin mortalitate care se inregistreaza in ultima saptamana din viata puilor sunt mult mai costisitoare decat cele din prima saptamana, intrucat survin dupa cheltuieli mari facute cu ingrijirea si hranirea si se inregistreaza tocmai in ajunul recuperarii acestor cheltuieli de catre crescator.
In cazul cresterii puilor in hale la sol, pe asternut (din paie tocate, coji de floarea-soarelui, ciocalai tocati etc.), caldura din hale este asigurata de eleveze, fiecare asigurand caldura pentru numarul de pui specificat in normele in vigoare. Se asigura echipamente de hranire si adapare adlibitum (la discretie).
In primele zile de viata, puii se hranesc si se adapa din tavite si adapatori simple. La varsta de o saptamana, puii trebuie sa inceapa a consuma nutret combinat si sa bea apa din adapatorile automate. La doua saptamani, hranitorile si tavitele asigurate in primele zile vor fi scoase.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Ultima ora
- » ANSVSA a amendat operatorii economici din sectorul produselor alimentare
- » Modificari noi la Codul Penal. Tractoristii risca pedeaspa cu inchisoarea de la 3 la 7 ani
- » AFM: Incep inscrierile in programul Rabla pentru tractoare
- » MADR deschide targul de Sfintii Mihail si Gavril
- » AFIR: Peste 106 milioane de euro intra in conturile fermierilor
Idei de afaceri in agricultura