Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Doi primari si un consilier, cercetati de ANI pentru ca au atribuit ilegal terenuri agricole

doi-primari-si-un-consilier-cercetati-de-ani-pentru-ca-au-atribuit-ilegal-terenuri-agricole

Cei trei sunt acuzati de conflict de interese, dupa ce au semnat documente si au deliberat hotarari prin care fiicele si sotiile au obtinut beneficii prin atribuirea unor suprafete de teren sau a unor pasuni.


Recent, doi primari din Tulcea si Prahova, precum si un consilier local din Botosani au fost luati in colimator de inspectorii din cadrul Agentiei Nationale de Integritate, care ii cerceteaza in prezent pentru conflict de interese, dupa ce ar fi atributi unele terenuri agricole sau suprafete de pasune, unor firme in care actionari principali erau fiicele, sotiile sau chiar ei insisi, incalcand astfel prevedereile legale.
 
Unul dintre primarii aflati in aceasta situatie este Viorel Chirita, primarul comunei I.C.Bratianu din judetul Tulcea, care pe perioada exercitarii mandatului din 2008 - 2012, a incheiat patru contracte de inchiriere a unor terenuri agricole apartinand domeniului privat al comunei, dintre care doua cu fiicele sale si doua cu societatea comerciala la care acesta a detinut calitatea de asociat, la data la care a renuntat la aceasta calitate, una din fiicele sale devenind actionar principal si administrator.
 
Conform inspectorilor ANI, contractele au fost incheiate intre Consiliul Local al comunei I.C.Bratianu, in calitate de proprietar, si fiicele edilului, respectiv societatea comerciala, in calitate de chiriasi, in acest mod fiind incalcate dispozitiile legale.
 
In mod similar ar fi procedat si Milica Voinescu, primarul comunei Olari din judetul Prahova, cercetat de ANI pentru ca a emis sau a incheiat mai multe acte, respectiv dispozitii, note de fundamentare, proiecte de hotarare, prin care s-a produs un folos material pentru sotia sa, fiind incalcate aceleasi dispozitii legale ca si in cazul omologului sau din Tulcea.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
In fine, cel de-al treilea functionar aflat in vizorul inspectorilor de integritate este Iulian Ceicovschi, consilier local in cadrul Consiliului Local al Comunei Mitoc din judetul Botosani, care, in perioada exercitarii mandatului 2008 - 2012, a participat la deliberarea si adoptarea unei hotarari privind concesionarea activitatii de gestiune a pasunilor apartinand domeniului privat al comunei Mitoc. Nimic grav, pana aici , numai ca, ulterior, in calitate de membru fondator cu o cota de participare la beneficii si pierderi de 10 la suta si administrator presedinte al societatii cooperatiste Lunca Prutului Cooperativa Agricola, a semnat un contract de concesiune a pasunii, cu primaria Mitoc, in baza hotararii la a carei deliberare si adoptare participase in calitate de consilier local.
 
In aceasta situatie, ANI sustine ca „au fost incalcate dispozitiile legale potrivit carora nu poate lua parte la deliberare si la adoptarea hotararilor consilierul local care, fie personal, fie prin sot, sotie, afini sau rude pana la gradul al patrulea inclusiv, are un interes patrimonial in problema supusa dezbaterilor consiliului local, cele potrivit carora alesii locali au un interes personal intr-o anumita problema, daca au posibilitatea sa anticipeze ca o decizie a autoritaţii publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru orice persoana juridica cu care au o relatie de angajament, indiferent de natura acestuia, dar si cele conform carora consilierii locali nu pot lua parte la deliberarea şi adoptarea de hotarari daca au un interes personal in problema supusa dezbaterii”.
 
In cele trei cazuri, ancheta ANI este in faza de evaluare, cei doi primari si consilierul local fiind informati in acest sens. Intr-un comunicat remis pe aceasta tema se mai precizeaza ca „fapta persoanei cu privire la care s-a constatat incalcarea obligatiilor legale privind conflictul de interese constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective. Persoana fata de care s-a constatat existenta conflictului de interese este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului”.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016