Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dolj: A crescut numarul tranzactilor cu terenuri agricole

dolj-a-crescut-numarul-tranzactilor-cu-terenuri-agricole

In ultimele sase luni ale anului trecut numarul tranzactiilor cu terenuri agricole din judeţul Dolj a crescut cu peste 20 la suta faţa de aceeasi perioada a anului 2013.


Potrivit lui Mihai Cilibiu, director al Oficiului pentru Cadastru şi Publicitate Imobiliara Dolj, in ultimul semestru al anului 2014, a crescut numarul solicitarilor de informatii privind situatia juridica, economica si tehnica a terenurilor extravilane din Dolj.
 
„In Dolj a crescut numarul tranzactiilor pentru terenurile extravilane. In ultimele sase luni ale acestui an a existat o tendinta de crestere a solicitarilor de informatii cu privire la situatia juridica, economica si tehnica a terenurilor extravilane. Raportat la aceeasi perioada a anului trecut, aceste tranzactii au inregistrat o crestere de 20-25 la suta, terenurile extravilane fiind categoria de terenuri cea mai tranzactionata”, a spus Cilibiu.
In 2013, numarul exploatatiilor agricole a fost de circa 3,63 milioane, mai mic cu circa 6%, faţa de cel inregistrat la Recensamantul General Agricol 2010, arata datele Institutului National de Statistica. Astfel, ca urmare in principal a procesului de comasare, numarul exploatatiilor agricole fara personalitate juridica (in principal de tip exploatatie agricola individuala) a fost de 3,602 milioane, cu 5,9% mai mic decat in anul 2010, iar numarul exploatatiilor agricole cu personalitate juridica a fost de 27.880, in scadere cu 9,2% comparativ cu anul 2010.
 
Suprafata agricola utilizata ce a revenit in medie, in anul 2013, pe o exploatatie agricola a fost de 3,60 hectare, comparativ cu 3,45 hectare in anul 2010. Pe categorii de exploatatii agricole, suprafata agricola utilizata ce a revenit in medie pe o exploatatie agricola fara personalitate juridica a fost de 2,02 hectare, comparativ cu 1,95 hectare in anul 2010.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Suprafata agricola utilizata ce a revenit in medie pe o exploatatie agricola cu personalitate juridica a fost de 207,49 hectare, comparativ cu 190,78 hectare in 2010.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016