Publicat in: Reteaua nationala
Dolj: Fermierii se asteapta la recolte bogate de grau si rapita
Spre deosebire de alte zone ale tarii, in Dolj, ploile din ultimele luni s-au dovedit benefice, asigurand necesarul de umiditate pentru culturi.
 
In timp ce agricultorii din alte zone ale tarii se plang ca ploile frecvente din ultima perioada le-au afectat considerabil culturile, iar multi dintre ei nu vor mai pute folosi graul decat ca furaje pentru animale, fermierii doljeni fac estimari optimiste, in cazul lor ploile fiind benefice, intrucat cantitatiile de precipitatii cazute au fost suficiente pentru a asigura umiditatea necesara culturilor de rapita si de grau, productia nefiind in niciun fel afectata.
 
De aceeasi parere este si Delia Filimon, directorul Direcţiei pentru Agricultură Dolj, care a apreciat că ambele culturi au beneficiat de o bună umezeală a solului, atât la semănat, cât şi în timpul iernii, iar rezultatele se vor reflecta in productia buna din acest an.
„Vremea favorabilă din cursul lunii mai a mărit speranţa de a obţine o recoltă bună de grâu şi rapiţă de toamnă. Primăvara timpurie a determinat o pornire în vegetaţie a culturilor cu aproape o lună mai devreme. Efectul precipitaţiilor a fost îmbunătăţirea umezelii solului” a declarat in acest sens Delia Filimon, adaugand totodata ca că temperatura mai răcoroasă data de vremea înnorată şi precipitaţiile abundente au încetinit uşor creşterea plantelor, dar pentru moment nu există probleme majore.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Suprafaţa arabilă a judeţului Dolj este de 488.556 de hectare, iar în toamna anului 2013 au fost însămânţate, potrivit datelor oficiale, 227.626 de hectare, din care grâu, secară şi triticale 193.109 de hectare, orz boabe 20.006 de hectare, orzoaică 3.864 de hectare, ovăz de toamnă 197 de hectare, rapiţă boabe pentru ulei 8.260 de hectare, legume 843 de hectare, plante de nutreţ 1.340 de hectara, căpşune 4 hectare si  sere însămânţate în toamnă 3 hectare.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

MADR prelungeste termenul pentru investitiile in fermele de porci si pasari
MADR prelungeste termenul pentru investitiile in fermele de porci si pasari
OUG pentru modificarea art. 16 alin (1) din Legea nr. 195/2028 privind aprobarea Programului de...
Consiliul AgriFish: Posibilitatile de pescuit pentru 2025
Consiliul AgriFish: Posibilitatile de pescuit pentru 2025
"Punctele importante de pe ordinea de zi a reuniunii vizeaza: posibilitatile de pescuit...
Finantare de 100.000 de euro pentru fermele mici
Finantare de 100.000 de euro pentru fermele mici
AFIR urmeaza sa lanseze mai multe linii de finantare special destinate acestei categorii de...
ANSVSA a amendat operatorii economici din sectorul produselor alimentare
ANSVSA a amendat operatorii economici din sectorul produselor alimentare
In cursul lunii octombrie, Directiile Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton