Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ferma de pastrav. Cresterea alevinilor (puietului)
In mod normal, hranirea puietului de pastrav va incepe de indata ce s-a resorbit sacul vitelin. Atata timp cat pestele poarta acest sac, el se hraneste din acele rezerve. Resorbtia totala se prelungeste in functie de temperatura apei.
Distribuirea furajului se va face cu foarte mare atentie. Initial se va presara un varf de cutit din acest praf si se va observa comportamentul de hranire a pestilor. Daca acestia accepta hrana, atunci inseamna ca programul de hranire poate incepe.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
valabila 48h
Ca o regula generala, se distribuie atat furaj cat pot consuma pastravii in 3 minute. Hranirea se repeta in fiecare ora, pana la lasarea intunericului. Nu se lasa lumina aprinsa in statia de incubare (unde de altfel are loc alevinajul). Pastravul nu se hraneste decat pe lumina, fiind un peste care se bazeaza in special pe vaz si mai putin pe miros.
Astfel, turapil cade permanent in apa, dar per total intr-o zi se va distribui exact cantitatea dorita. Pastravarul va folosi acest ghid de furajare saptamanal, deoarece pesta isi schimba repede masa corporala, chiar zilnic. Este oarecum absurd sa se calculeze zilnic de masa corporala, de aceea consideram ca o data la saptamana este suficient.
Aceasta cifra inseamna ca 0,8 grame sau kilograme de furaj aduc un spor de greutate de 1 gram (respectiv 1 kilogram). Pare imposibil, insa trebuie avut in vedere ca furajul este lipsit de apa, iar corpul pestelui contine peste 80% apa (pestele consuma si apa pe langa furaj).
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturiUltima ora
- » ANSVSA a amendat operatorii economici din sectorul produselor alimentare
- » Modificari noi la Codul Penal. Tractoristii risca pedeaspa cu inchisoarea de la 3 la 7 ani
- » AFM: Incep inscrierile in programul Rabla pentru tractoare
- » MADR deschide targul de Sfintii Mihail si Gavril
- » AFIR: Peste 106 milioane de euro intra in conturile fermierilor
Idei de afaceri in agricultura