Fermierii romani pot spera la ingrasaminte mai ieftine
Fermierii pot spera la stoparea scumpirilor la inputuri, mai ales in ceea ce priveste ingrasamintele. Acestea sunt folosite frecvent in agricultura, iar pretul lor a ajuns si de patru ori mai mult fata de anii anteriori.
Primul pas catre independenta energetica a Romaniei, dar si a fermierilor romani este inceperea productiei de gaze naturale in cadrul proiectului de dezvoltare gaze naturale Midia, a declarat Dan Motreanu, europarlamentar roman.
De asemenea, este primul proiect de exploatare a gazelor naturale din zona romaneasca a Marii Negre in ultimii 30 de ani, conform unui mesaj postat de oficialul roman pe pagina sa de Facebook. Primele gaze din Marea Neagra au fost livrate in Sistemul National de Transport.
"Inceperea productiei de gaze naturale in cadrul proiectului de dezvoltare gaze naturale Midia reprezinta un pas important pentru dobandirea independentei energetice de catre Romania. Acest proiect va genera un miliard de metri cubi de gaze naturale anual.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
Este primul proiect nou de exploatare a gazelor naturale din zona romaneasca a Marii Negre in ultimii 30 de ani. Recent, primele gaze din Marea Neagra au fost livrate in Sistemul National de Transport.
Premierul Nicolae Ionel Ciuca si ministrul Energiei, Virgil Popescu, au participat la ceremonia de incepere a productiei de gaze naturale in cadrul Proiectului MGD, operationalizat de compania Black Sea Oil & Gas", conform europarlamentarului Dan Motreanu.
Prin continuarea proiectelor de exploatare a gazelor naturale din Marea Neagra, Romania face pasi catre independenta energetica. Totodata, cu ajutorul fondurilor europene tara noastra va investi in energia regenerabila, spune oficialul.
"Legea offshore permite continuarea proiectelor de exploatare a gazelor naturale din Marea Neagra, cu perspective de a transforma Romania in exportator de gaze in urmatorii ani.
Romania face astfel un nou pas pentru dobandirea independentei energetice, obiectiv care va atins prin mai multe proiecte declansate in ultimii ani. Romania va investi in energia regenerabila, avand acces la fonduri europene atat prin PNRR, cat si prin Fondul pentru Modernizare.
Printr-o intelegere cu SUA, Romania va construi reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda. Tot in parteneriat cu SUA, in Romania va fi construita prima centrala cu mini reactor nuclear din Europa", a precizat europarlamentarul roman.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>