Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Finantare de 120.000 euro: Lista cu IMM-urile eligibile pentru spijin

finantare-de-120000-euro-lista-cu-imm-urile-eligibile-pentru-spijin

Ministerul Antreprenoriatului si Turismului face publica lista cu statusul solicitantilor pentru programul IMM AGRI-FOOD (granturi pentru capital de lucru), potrivit evaluarii realizate automat de sistem. Depunerea cererilor de finantare a avut o sesiune de deschidere timp de sase zile, mai exact in perioada 26 - 31 mai, pe platforma informatica.


Au fost inregistrate, in total, 10.961 de inscrieri. Dintre acestea, 9.678 eligibile si 1.283 respinse automat de sistem. Lista completa cu IMM-urile eligibile si neeligibile poate fi consultata aici.
 
Aceasta masura a fost implemntata in sprijinirea IMM-urilor cu activitati autorizate in industria agroalimentara, afectate de pandemia Covid-19.
 
"O mare parte dintre IMM-urile cu activitate autorizata in industria agroalimentara, afectate de pandemia COVID-19, sunt nevoite sa isi realoce activitatea prin crearea unor capacitati de productii noi, prin desfasurarea unor activitati noi sau prin implementarea unor proiecte de investitii noi, iar pentru aceasta au nevoie de granturi pentru investitii de mica valoare, astfel incat sa se creeze capacitati de productie mici si sa se poata obtine produse si servicii noi adaptate la cerintele consumatorilor. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
In aceste conditii, IMM-urile au nevoie de capital pentru plata datoriilor curente, constituirea stocurilor de materie prima, marfuri, materiale consumabile, dar si pentru achizitionarea de echipamente, utilaje, instalatii si tehnologii necesare reluarii activitatii curente/operationale, iar in lipsa capitalului de lucru, reluarea activitatii curente va fi dificil de realizat", se mentioneaza intr-un comunicat emis de MAT.
 
In cazul aplicantilor care vor primi decizie de respingere in urma pre-evaluarii automate, pot fi formulate contestatii in termen de 2 zile calendaristice de la data transmiterii actului administrativ pentru neindeplinirea conditiilor din punct de vedere administrativ si al eligibilitatii, veridicitatii si conformitatii celor inscrise in cererea de finantare. 
 
Contestatiile se vor transmite catre Agentia pentru Intreprinderei Mici si Mijlocii, Atragere de Investitii si Promovare a Exportului de care apartine solicitantul prin intermediul aplicatiei electronice. Termenul de solutionare este de trei zile lucratoare de la data primirii.
 
Dupa acestea, toti aplicantii acceptati, inclusiv in urma contestatiilor sunt rugati sa urmareasca informatiile actualizate de pe platforma electronica.
 
Notificarile privind admiterea la contractarea ajutorului de stat vor fi transmise in limita bugetului alocat masurii. Acestea se vor regasi in contul solicitantilor, care vor fi atentionati in acest sens si pe adresa de corespondenta.
 
"Procedural, aplicantii vor intra in aplicatie, vor introduce codul IBAN al intreprinderii (cont curent sau cont de grant), vor incarca dovada cofinantarii (extras de cont bancar, scrisoare de aprobare a creditului sau contract de credit), vor descarca contractul de acordare a ajutorului de stat, il vor semna cu semnatura electronica si il vor reincarca semnat si il vor transmite in aplicatie in maxim 5 zile calendaristice de la primire, dar nu mai tarziu de data limita prevazuta in schema de ajutor – OUG nr. 61/2022, respectiv 30 iunie 2022", conform MAT.
 
In total, bugetul alocat granturilor pentru capital de lucru este de 250.000.000 euro, iar platile vor fi efectuate pana la 31 decembrie 2023.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016