Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Gripa aviara: Primele masuri luate de autoritati

gripa-aviara-primele-masuri-luate-de-autoritati

La granita Romaniei cu Moldova, autoritatile au tras un semnal de alarma dupa ce au descoperit cazuri de gripa aviara. Iasi si Botosani sunt judetele care au luat masuri suplimentare de protectie.


In judetele Iasi si Botosani, autoritatile sanitar-veterinare au informat primariile ca trebuie sa avertizeze cetatenii cu privire la acest pericol. Detinatorii de gaini trebuie sa anunte imediat medicii veterinari daca observa ca pasarile din gospodarie sunt bolnave sau dau primele semne de boala.
 
"Ca urmare a aparitiei unui focar de gripa aviara in localitatea Albinetul Vechi din Republica Moldova, in apropierea granitei Romaniei, situat la aproximativ 11 km de limita cu judetul Iasi veti informa prin toate mijloacele de comunicare toti detinatorii de pasari despre obligativitatea notificarii medicului veterinar de libera practica concesionar si Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) judeteana asupra oricarei suspiciuni de boala, caz de mortalitate si morbiditate manifestate la pasarile aflate in proprietate. 
 
Sunt interzise targurile, pietele, expozitiile sau alte aglomerari de pasari domestice ori pasari captive", se arata intr-o informare transmisa de Directia Sanitar-Veterinara Iasi catre toate primariile din judet.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
In ceea ce priveste judetul Botosani, autoritatile au descoperit doua cazuri de gripa aviara la pasarile salbatice. "Gripa aviara reprezinta un adevarat pericol si, descoperita acum in Republica Moldova, poate reprezenta un pericol  pentru Botosani, inclusiv pentru judetul Vaslui. Suntem in alerta si vom lua toate masurile necesare pentru a opri raspandirea bolii", au transmis autoritatile din Botosani.
 
Autoritatile din Moldova au luat masuri suplimentare la intrarea in satul Albinetul Vechi din raionul Falesti. Acolo s-a depistat un focar de influenta aviara. Astfel, cele 17 pasari domestice contaminate au fost sacrificate. 
 
Comisia pentru situatii exceptionale a raionului Falesti a fost intrunita in regim de urgenta. Aceasta a aprobat un Plan de masuri pentru combaterea si eradicarea focarului de gripa aviara. 
 
In ceea ce priveste gripa aviara, aceasta este o boala ce se transmite la om. Astfel, Agentia pentru Siguranta Alimentelor recomanda detinatorilor de pasari sa-si respecte igiena personala si normele de igiena veterinara in adaposturile pasarilor. De asemenea, le este recomandat persoanelor care cumpara carne de pasare sau oua sa o faca din magazine autorizate.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016