Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

INS: Valoarea productiei agricole s-a apropiat de 110 miliarde de lei, in 2023

ins-valoarea-productiei-agricole-s-a-apropiat-de-110-miliarde-de-lei-in-2023

Valoarea productiei agricole a crescut cu 0,6% anul trecut, fata de anul precedent, totalizand 109,89 miliarde de lei preturi curente, conform datelor publicate de Institutul National de Statistica.


In 2023, productia vegetala a crescut cu 2,1% pana la valoarea de 66,26 miliarde de lei in preturi comparabile, serviciile agricole au inregistrat un avans de 0,4%, iar productia animala a scazut cu 2,5%, consemnand o valoare de 40,65 miliarde de lei.
 
Structura valorii productiei ramurii agricole a prezentat mici variatii in comparatie cu anul precedent. Ponderea productiei vegetale a fost de 60,3%, cu 5,3 puncte procentuale in scadere fata de anul anterior, iar ponderea productiei animale de 37%, cu 5,2 puncte procentuale in crestere fata de anul anterior. Serviciile agricole au avut o pondere de 2,7%.
 
Structura valorii productiei vegetale in anul 2023, pe principalele grupe de culturi, a afisat cresteri la legume si pepeni (+2 pp), fructe si struguri (+1,3 pp), cartofi (+0,6 pp) si plante de nutret (+0,2 pp). De asemenea, s-au inregistrat scaderi la cereale (-2,2 pp), plante uleioase (-1,3 pp) si alte grupe de produse (-0,6 pp).
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon


Ce iti promite Amazon Spatii de depozitare Recomandari de gestionare a stocurilor  Piata larga  Lista nelimitata de clienti  DAR Cum inveti sa investesti   Cum inveti sa alegi distribuitorul   Ce sunt strategiile de marketing Cum alegi una potrivita pentru tine   Pentru aceste intrebari si multe altele am...

Oferta Speciala
valabila 48h
In 2023, valoarea productiei animale a crescut la produsele obtine din prelucrarea laptelui in ferma zootehnica (+2,8 pp) si la pasari (+0,9 pp), dar a scazut la ovine si caprine (-2,2 pp), bovine (-1,2 pp), alte grupe de produse (-0,2 pp) si porcine (-0,1 pp).
 
INS precizeaza ca datele privind valoarea productiei agricole din 2023 sunt semidefinitive, iar cele definitive pe macroreguni, regiuni de dezvoltare si judete vor fi disponibile in luna octombrie 2024.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016