Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR: O noua linie de finantare in sectorul forestier

madr-o-noua-linie-de-finantare-in-sectorul-forestier

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va lansa o noua linie de finantare, in primavara anului viitor, pentru achizitia de utilaje in sectorul forestier.


Prin "DR-24 – Investitii in tehnologii forestiere care imbunatatesc rezilienta si valoarea de mediu a ecosistemelor forestiere", operatorii economici si ocoalele silvice au posibilitatea de a accesa finantari de 500.000 euro/proiect, respectiv 250.000 euro/proiect.
 
Prima transa a finantarii urmeaza sa fie lansata in luna martie 2024, urmand ca al doilea apel la proiecte sa se faca spre sfarsitul anului viitor, conform presedintelui Asociatiei Forestierilor din Romania.
 
"O prima masura pentru care noi ne-am batut si, intr-un final, am reusit sa o obtinem, este o masura pentru achizitia de utilaje forestiere care va fi finantata prin Planul National Strategic. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h
Incepand cu anul viitor, cu luna martie, suma care va fi pusa la dispozitia operatorilor economici este de 87 milioane de euro. Ea va fi pusa la dispozitie in doua transe, o transa in luna martie si cealalta in luna noiembrie", a precizat Ciprian Musca, presedinte ASFOR.
 

Achizitii eligibile

 
Prin intermediul finantarii se pot face urmatoarele:
 
- Achizitia de echipamente/utilaje noi pentru colectarea si sortarea, incarcarea, manipularea lemnului in santierele de exploatare (tractoare specializate, tractoare articulate, tractor forwarder, funiculare, incarcatoare, cap procesor, semiremorci, etc.),
 
- Achizitia de echipamente noi pentru efectuarea lucrarilor de conducere si ingrijire a arboretelor (motounelte, motoferastraie, tractoare specializate, etc.),
 
- Achizitia de utilaje noi pentru tocarea lemnului,
 
- Echipamente de management al riscului (pentru monitorizarea si prevenirea incendiilor si monitorizarea, prevenirea si combaterea bolilor si insectelor daunatoare) sau pentru monitorizarea managementului forestier (ex. camere supraveghere, senzori de miscare/sunet, etc.),
 
- Achizitionarea sau utilizarea unor programe informatice pentru gestionarea echipamentelor/utilajelor achizitionate si/sau gestionarea proceselor de exploatare, transport si depozitare a materialului lemnos.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016