Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Maramures: Fermierii locali, multumiti de productia de orz si ovaz
Recolta este cu aproximativ 50 la suta mai bogata decat cea de anul trecut, ajungand la 2.500 de kilograme la hectar.
In aceasta perioada, fermierii din Maramures sunt in plina campanie de recoltare a orzului si ovazului, statisticile intocmite la nivel judetean indicand faptul ca recolta a fost adunata pe aproape trei sferturi din suprafata cultivata.
Chiar si in acest stadiu, in care mai au de cules circa 25 la suta din intreaga suprafata, fermierii locali au deja motive de multumire, intrucat se estimeaza o productie cu aproximativ 50 la suta mai mare decat cea de anul trecut, de 2,5 tone la hectar.
Datele au fost comunicate de catre directorul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Maramures, Virgil Tanţas, care a precizat ca, desi a fost o primavara ploioasa urmata de zile indelungate de seceta, gradul de germinare a fost neasteptat de bun, iar recolta la hectar este aproape cu 50 la suta mai mare, comparativ cu aceeaşi perioada a anului trecut. „Putem spune ca alternanta vreme ploioasa - vreme secetoasa a fost prielnica, iar culturile s-au dezvoltat foarte bine”, a mai precizat acesta.
Conform aceleiasi surse, agricultorii vor depozita si folosi recolta in propriile gospodarii, iar pentru cantitatile mai mari de cereale vor apela la depozitele de mare capacitate care functioneaza in cinci comune din judet.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
valabila 48h
„Fermierii care detin depozite mari asigura pastrarea cerealelor si pentru cei care au mai putin si nu dispun de un spatiu adecvat. Este foarte important ca cerealele sa fie pastrate in aceste depozite unde exista o anumita temperatura, ventilatie si aerisire pe toata durata depozitarii, pana la folosire. Un numar mic de fermieri au accesat fonduri europene prin APIA pentru a construi asemenea depozite”, a mai menţionat Virgil Tantas.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora
- » MADR prelungeste termenul pentru investitiile in fermele de porci si pasari
- » Consiliul AgriFish: Posibilitatile de pescuit pentru 2025
- » Finantare de 100.000 de euro pentru fermele mici
- » ANSVSA a amendat operatorii economici din sectorul produselor alimentare
- » Modificari noi la Codul Penal. Tractoristii risca pedeaspa cu inchisoarea de la 3 la 7 ani