Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Maramures: Fermierii locali, multumiti de productia de orz si ovaz

Recolta este cu aproximativ 50 la suta mai bogata decat cea de anul trecut, ajungand la 2.500 de kilograme la hectar.
In aceasta perioada, fermierii din Maramures sunt in plina campanie de recoltare a orzului si ovazului, statisticile intocmite la nivel judetean indicand faptul ca recolta a fost adunata pe aproape trei sferturi din suprafata cultivata.
Chiar si in acest stadiu, in care mai au de cules circa 25 la suta din intreaga suprafata, fermierii locali au deja motive de multumire, intrucat se estimeaza o productie cu aproximativ 50 la suta mai mare decat cea de anul trecut, de 2,5 tone la hectar.
Datele au fost comunicate de catre directorul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Maramures, Virgil Tanţas, care a precizat ca, desi a fost o primavara ploioasa urmata de zile indelungate de seceta, gradul de germinare a fost neasteptat de bun, iar recolta la hectar este aproape cu 50 la suta mai mare, comparativ cu aceeaşi perioada a anului trecut. „Putem spune ca alternanta vreme ploioasa - vreme secetoasa a fost prielnica, iar culturile s-au dezvoltat foarte bine”, a mai precizat acesta.
Conform aceleiasi surse, agricultorii vor depozita si folosi recolta in propriile gospodarii, iar pentru cantitatile mai mari de cereale vor apela la depozitele de mare capacitate care functioneaza in cinci comune din judet.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon
Ciuperci Champignon - O afacere de milioane Milioanele TALE Ciupercile champignon Agaricus sunt cultivate inca din secolul XVII Cercetarile si experimentele au demonstrat eficienta culturii de Agaricus precum si calitatile culinare deosebite ale acestei ciuperci In prezent cultura ciupercilor champignon se extinde tot mai mult...
valabila 48h
„Fermierii care detin depozite mari asigura pastrarea cerealelor si pentru cei care au mai putin si nu dispun de un spatiu adecvat. Este foarte important ca cerealele sa fie pastrate in aceste depozite unde exista o anumita temperatura, ventilatie si aerisire pe toata durata depozitarii, pana la folosire. Un numar mic de fermieri au accesat fonduri europene prin APIA pentru a construi asemenea depozite”, a mai menţionat Virgil Tantas.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "AgroAfaceri pentru 2022 - 5 idei pentru Profit maxim -".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora
- » AFM: S-a demarat procedura de analiza a dosarelor depuse in programul Casa Verde Fotovoltaice 2022
- » Fermierii vor primi ajutor de stat in valoare de 606 milioane de euro
- » Productia de cereale ar putea scadea cu 1,4 milioane de tone in 2022
- » Finantare de 120.000 euro: Lista cu IMM-urile eligibile pentru spijin
- » Ministerul Mediului: Primele ghiduri de finantare pe componenta deseuri din PNRR
Idei de afaceri in agricultura