Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministerul Agriculturii: Am vazut ca un mare lant de magazine a limitat deja adaosurile comerciale, inaintea datei de 1 august

ministerul-agriculturii-am-vazut-ca-un-mare-lant-de-magazine-a-limitat-deja-adaosurile-comerciale-inaintea-datei-de-1-august

Ministrul Agriculturii, Florin Brabu, a anuntat ca un mare lant de magazine a limitat adaosurile comerciale inaintea datei de 1 august.


"Dialogul cu dumneavoastra este esential, atat inainte cat si post implementarea masurilor incluse in OUG 67, pentru ca trebuie sa ne asiguram ca romanii vor simti cu adevarat efectele benefice ale acestui act normativ. 
 
Stiu ca vremurile sunt dificile pentru toti, de aceea va multumesc inca o data pentru ca ati inteles ca trebuie sa facem acest efort comun pentru a-i ajuta pe cei cu venituri mici si medii sa suporte mai usor preturile la produsele alimentare de stricta necesitate. 
 
Am vazut ca un mare lant de magazine a limitat deja adaosurile comerciale, inaintea datei de 1 august. Ii felicit si le multumesc. Este o dovada clara ca acest parteneriat pe care ni l-am asumat functioneaza si acest fapt imi da incredere ca mecanismul instituit prin acest act normativ va produce efectele asteptate", a declarat ministrul Agriculturii, potrivit unui comunicat al ministerului de resort.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
La sediul MADR a avut loc o intalnire cu scopul de a evalua stadiul pregatitor pentru implementarea OUG 67/2023 privind instituirea unei masuri cu caracter temporar de combatere a cresterii excesive a preturilor la unele produse agricole si alimentare. Actul normativ isi va produce efectele incepand cu data de 1 august 2023.
 
In ceea ce priveste dialogul dintre autoritati, reprezentantii comerciali si procesatorii implicati, acestia au discutat despre aspectele privind stadiul armonizarii contractelor aflate in derulare pe lantul de comercializare, clarificari in legatura cu lista produselor pentru care se vor aplica masurile prevazute in actul normativ, dar si despre modalitatile in care vor fi operate si verificate reducerile de adaos comercial.
 
Urmatoarea intalnire dintre reprezentantii autoritatilor, cei ai Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania si reprezentantii procesatorilor va avea loc in prima saptamana a lunii urmatoare. Intalnirea are scopul de a verifica stadiul implementarii masurilor prevazute in actul normativ, imediat dupa intrarea in vigoare a OUG 67/2023.
 
Cota de adaos comercial practicat de procesator poate fi de maxim 20% comparativ cu costul de productie al produsului calculat, potrivit reglementarilor contabile in vigoare.
 
Cota de adaos comercial practicata in mod cumulat pe intreg lantul de distributie, indiferent de numarul de distribuitori de pe lant, poate fi de maximum 5% fata de pretul de achizitie la care se adauga cheltuielile operationale.
 
De asemenea, adaosul comercial practicat de comerciant la vanzarea cu amanuntul si Cash&Carry poate fi de maximum 20% comparativ cu pretul de achizitie, la care se adauga cheltuielile sale directe si indirecte.  

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016