Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ministrul Agriculturii: Elaborarea cadastrului rural va incepe in aceasta toamna
Elaborarea cadastrului rural va incepe in aceasta toamna, iar cadastrul ar putea fi finalizat in 2-3 ani, a declarat joi Ministrul agriculturii, Daniel Constantin in deschiderea conferintei LAPAR.
„In toamna acestui an va incepe elaborarea cadastrului rural, nu vorbesc de cel general, ci de cadastrul care ne intereseaza pe noi. Eu cred ca va exista vointa politica astfel incat in 2-3 ani sa avem in sfarsit cadastru. Acesta este un element care ne-a impiedicat in procesul de comasare. Am insistat pe cadastru pentru ca se vorbea ca din fondurile regionale sau de coeziune sa alocam 1,5 -2 miliarde de euro, insa evaluarile arata ca avem nevoie de o suma mult mai mica, de circa 500 de milioane de euro”, a spus Daniel Constantin.
Comasarea terenurilor agricole va duce in urmatorii ani si la dezvoltarea sistemelor de irigatii si reducerea dependentei excesive a agriculturii romanesti de starea vremii, in conditiile in care, in prezent, plata irigatiilor poate fi facuta numai de exploatatiile agricole medii si mari.
Potrivit estimarilor efectuate de coordonatorii unui studiu, Romania pierde in anii cu productie agricola slaba aproximativ 800 de milioane de euro, atat in agricultura cat si in sectoarele economice conexe (industria alimentara, servicii de transport si depozitare a marfurilor agricole etc.).
Nu in ultimul rand, in studiul mentionat se precizeaza ca procesul de comasare a micilor terenuri in mari exploatatii agricole poate intari legatura dintre productia agricola interna si formele de comert modern (supermarketuri, hipermarketuri) care in prezent este rupta din cauza incapacitatii micilor proprietari de terenuri de a livra marfuri in cantitatea si calitatea solicitata de partenerii lor de afaceri.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
Romania a inregistrat in anul 2011 un deficit comercial pe segmentul de produse agroalimentare de aproximativ 800 de milioane de euro (0,6% din PIB), in scadere constanta fata de anii anteriori. Cu toate acestea, cifra de ansamblu mascheaza o performanta slaba pe segmentul produselor prelucrate industrial sau pe cel al produselor agricole neprelucrate dar cu valoare adaugata mai mare (fructe, legume) pe seama unor rezultate bune in domeniul produselor neprelucrate cu valoare adaugata mica (cereale).
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora
- » ANSVSA a amendat operatorii economici din sectorul produselor alimentare
- » Modificari noi la Codul Penal. Tractoristii risca pedeaspa cu inchisoarea de la 3 la 7 ani
- » AFM: Incep inscrierile in programul Rabla pentru tractoare
- » MADR deschide targul de Sfintii Mihail si Gavril
- » AFIR: Peste 106 milioane de euro intra in conturile fermierilor
Idei de afaceri in agricultura