Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul Agriculturii: Elaborarea cadastrului rural va incepe in aceasta toamna

ministrul-agriculturii-elaborarea-cadastrului-rural-va-incepe-in-aceasta-toamna

Elaborarea cadastrului rural va incepe in aceasta toamna, iar cadastrul ar putea fi finalizat in 2-3 ani, a declarat joi Ministrul agriculturii, Daniel Constantin in deschiderea conferintei LAPAR.


„In toamna acestui an va incepe elaborarea cadastrului rural, nu vorbesc de cel general, ci de cadastrul care ne intereseaza pe noi. Eu cred ca va exista vointa politica astfel incat in 2-3 ani sa avem in sfarsit cadastru. Acesta este un element care ne-a impiedicat in procesul de comasare. Am insistat pe cadastru pentru ca se vorbea ca din fondurile regionale sau de coeziune sa alocam 1,5 -2 miliarde de euro, insa evaluarile arata ca avem nevoie de o suma mult mai mica, de circa 500 de milioane de euro”, a spus Daniel Constantin.

Comasarea terenurilor agricole va duce in urmatorii ani si la dezvoltarea sistemelor de irigatii si reducerea dependentei excesive a agriculturii romanesti de starea vremii, in conditiile in care, in prezent, plata irigatiilor poate fi facuta numai de exploatatiile agricole medii si mari.

Potrivit estimarilor efectuate de coordonatorii unui studiu, Romania pierde in anii cu productie agricola slaba aproximativ 800 de milioane de euro, atat in agricultura cat si in sectoarele economice conexe (industria alimentara, servicii de transport si depozitare a marfurilor agricole etc.).

Nu in ultimul rand, in studiul mentionat se precizeaza ca procesul de comasare a micilor terenuri in mari exploatatii agricole poate intari legatura dintre productia agricola interna si formele de comert modern (supermarketuri, hipermarketuri) care in prezent este rupta din cauza incapacitatii micilor proprietari de terenuri de a livra marfuri in cantitatea si calitatea solicitata de partenerii lor de afaceri.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Romania a inregistrat in anul 2011 un deficit comercial pe segmentul de produse agroalimentare de aproximativ 800 de milioane de euro (0,6% din PIB), in scadere constanta fata de anii anteriori. Cu toate acestea, cifra de ansamblu mascheaza o performanta slaba pe segmentul produselor prelucrate industrial sau pe cel al produselor agricole neprelucrate dar cu valoare adaugata mai mare (fructe, legume) pe seama unor rezultate bune in domeniul produselor neprelucrate cu valoare adaugata mica (cereale).
 
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016