Ministrul Mediului: Prima de 10.000 euro/ha si subventie de 456 euro/ha
Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor a anuntat inceperea programului de impadurire prin fonduri PNRR. Acesta se va demara in luna iulie, fiind dedicat infiintarii de noi suprafete de padure. Ajutorul acordat va avea o valoare considerabila de 10.000 de euro prima de infiintare si, ulterior, timp de 20 de ani, cate 456 de euro subventie anuala.
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a sustinut ca suprafetele vizate pentru impadurire sunt cele pe care fermierii nu le pot utiliza in sectorul agricol, respectiv zonele cu suprafetele degradate sau desertificate.
Cu ajutorul fondurilor europene din PNRR se vor realiza finantari pentru infiintarea noilor suprafete impadurite.
"Vom asigura finantare de peste 10.000 de euro pe hectar pentru infiintarea acestor paduri”, anunatat ministrul Tanczos Barna in cadrul unei emisiuni.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
”Am preluat in PNRR metoda APIA, adica nu dreptul de proprietate va conta, ci dreptul de folosinta, adeverinte de la primarie, acordul proprietarului, pentru ca plantarea se face pe un termen mai lung. Mai e mai simplu si mai debirocratizat", a precizat ministrul.
In ceea ce priveste subventia anuala, dupa infiintarea padurii se va acorda in continuare un ajutor. Valoarea sprijinului pe care beneficiarii o vor primi este de 456 euro/ha, timp de 20 de ani.
"Dupa infiintare a padurii, terenul nu intra in fondul forestier, ramane intr-o categorie de folosinta agrosilvica, teren agrosilvic, si va beneficia utilizatorul de o subventie de 456 de euro pe an pe hectar, prima de sechestrare carbon.
Pana acum, masurile de impadurire n-au functionat pentru ca nu a existat finantarea de dupa. Fermierul pierdea subventia agricola, pierdea productia agricola, pierdea veniturile din agricultura si nu era stimulat pe termen lung.
Am propus din fondurile cu gaze cu efect de sera, am propus aceasta schema de finantare cu cu peste 450 de euro pe hectar pe an subventie 20 de ani pentru cel care infiinteaza aceasta suprafata impadurita. Sunt sigur ca o sa fie solicitari mult de multe", potrivit ministrului Tanczos Barna.
Ghidul pentru noul program de impadurire urmeaza sa fie lansat luna aceasta. De asemenea, inainte de adoptarea acestuia va sta in dezbatere publica, potrivit ministrului. Intr-un eveniment organizat, ghidul se estimeaza pentru lansare pe data de 18 iulie.
In structura programului este inclus si un sistem informatic. Precum in cazul APIA, pe un poligon se va marca suprafata dorita de impadurire, urmand sa intre pe o procedura de evaluare. Toate documentele necesare vor fi incarcate in format electronic si depuse.
Ministrul Mediului isi doreste ca acest proiect sa inceapa cat mai curand, astfel a impus o limita joasa pentru suprafata minima de 0,5 hectare. "Anul acesta cu siguranta se va deschide si se vor inscrie potentialii beneficiari. Foarte important, am pus o limita joasa pentru suprafata minima de 0,5 hectare. Deci nu trebuie sa ai sute de hectare ca sa participi", conform ministrului Mediului.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
5 motive pentru a incepe o afacere cu merisoare
Merisoarele, cunoscute sub numele de afine rosii sau coacaze de munte, pot sta la baza unei afaceri profitabile si de viitor. Sunt considerate unele dintre cele mai sanatoase fructe de padure si nu trebuie sa lipseasca dintr-o alimentatie echilibrata. Mai mult, se folosesc in industria farmaceutica ... citeste mai mult>>
Cultura de lavanda - o afacere cu fonduri europene
Fermierii care au suprafete mici de teren agricol cauta ideea de afaceri ideala, care i-ar putea imbogati. Plantatia de lavanda poate fi exploatata fara probleme 10-15 ani, cu un profit minim de 8.000 de euro pe an! Productia o valorifici usor, in multe feluri: plante verzi, plante uscate, ulei esen... citeste mai mult>>
Cum se inmulteste goji?
Aceste fructe mici sunt cotate ca super-alimente, fiind unele dintre cele mai puternice antioxidante naturale din lume. Ca urmare, toti cei interesati de sanatate sunt potentialii tai clienti!... citeste mai mult>>
Apicultura: O afacere nobila si profitabila
Plantele melifere variate, plantatii intinse de tei si salcami, precum si suprafetele cultivate cu pomi fructiferi si floarea-soarelui sunt tot atatea elemente favorizante pentru dumneavoastra, apicultorul in devenire! Clima Romaniei este, de asemenea, propice acestui tip de afacere.... citeste mai mult>>