Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nicolae Ciuca sustine fermierii din industria sigurantei alimentare

nicolae-ciuca-sustine-fermierii-din-industria-sigurantei-alimentare

Prim-ministrul Romaniei, Nicolae Ciuca, si-a aratat intregul sprijin pentru fermierii ce muncesc pentru siguranta alimentara a Romaniei. Mesajul acestuia a fost transmit prin intermediul consilierului de stat, Gheorghita Agafitei, la Congresul Fermierilor 2022.


"Pentru prima data, dupa multi ani, agricultura romaneasca si industria alimentara isi recapata locul bine meritat de sectoare prioritare in politicile guvernamentale. Sunt alocate fonduri nationale si europene pentru mentinerea si dezvoltarea investitiilor, pentru infrastructura de irigatii si pentru incurajarea productiei romanesti. 
 
Consultarile permanente intre Guvern si fermieri, au facut posibile cunoastere problemelor cu care va confruntati si identificarea solutiilor de raspuns. Tot impreuna, prin dialog, vom reusi sa facem fata urmatoarelor provocari legate de garantarea securitatii alimentare, care inseamna, in primul rand, pasul important pe care agricultura romaneasca trebuie sa-l faca punand in valoare materiile prime, prin procesarea lor in tara.
 
Crizele pe care Romania, asemenea celorlalte state le traverseaza in aceste momente, cum ar fi cresterea preturilor, provocarile legate de aprovizionare, au scos in evidenta importanta pe care fermierii o au pentru a asigura romanilor alimente de calitate", a aratat premierul.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
Potentialul sectorului agricol are nevoie de valorificare maxima, conform Sefului Executivului. Der asemenea, acesta a enumerat si masurile pe care Guvernul impreuna cu fermierii le-au stabilit si implementat pentru consolidarea fermelor de familie si afacerilor fermierilor romani in agricultura.
 
"Agricultura romaneasca si industria alimentara au sustinut ani de zile o piata in continua dezvoltare. Potentialul acestor sectoare trebuie valorificat prin asigurarea necesarului de finantare, politici coerente si sprijin guvernamental. 
 
Intre primele masuri luate de Guvern au fost instituirea programului Rural Invest, cu un plafon alocat de 2,5 miliarde de lei, prin care investitiile din sectorul agricol vor beneficia de garantii guvernamentale. In perioada aprilie-mai, aproape 400 de milioane de euro, bani europeni, au fost pusi la dispozitia dumneavoastra prin programe care sa sustina diferite ramuri ale domeniului agroalimentar. 
 
Din bugetul national am alocat 225 de milioane de lei pentru reactivarea si simplificarea programului ”Legume in spatii protejate”. Am oferit sprijin guvernamental pentru consolidarea fermelor de familie si a pozitiei fermierilor in lantul agroalimentar", a mentionat prim-ministrul.
 
Nevoia de procesare a materiei brute in tara este din ce in ce mai mare, prim-ministrul a mentionat ca va suistine aceste activitati cu bani de la Guvern. Totodata, a amintit si de situatiile extreme cu care se intalnesc fermierii, incepand cu cele climatice.
 
"Ani de zile seceta a afectat productia agricola, fapt pe care mi l-ati semnalat in discutiile noastre. Am alocat circa 230 de milioane de lei programului pentru irigatii si pentru asigurarea apei pana la statia de punere sub presiune. 
 
Produsele romanesti, de calitate net superioara celor din import, au nevoie de promovare si de piata adecvata de desfacere. Am alocat peste 700 de milioane de euro pentru dezvoltarea pietelor locale si dezvoltarea produselor romanesti, investitii care vor incepe sa dea roade cat mai curand. 
 
In plus, vom veni cu o schema de ajutor de stat care sa sustina prelucrarea materiilor prime romanesti in tara. Productia agricola din acest an va beneficia de o prima de 10% din valoare daca va fi prelucrata in Romania", a precizat Nicolae Ciuca.
 
Problemele importante ar putea sa-si gaseasca solutii rapide si viabile intr-o comunicare buna intre fermieri si autoritati. Prin programul "Sprijin pentru Romania" se ofera agriculturii si industriei alimentare ajutorul de care este acum nevoie pentru rezultate viitoare.
 
"Stiti mai bine decat multi altii ca nu poti sa culegi fara sa sadesti si fara sa muncesti. Impreuna cu dumneavoastra am gasit solutiile cuprinse in programul ”Sprijin pentru Romania”, prin care oferim agriculturii si industriei alimentare, mana de ajutor de care acum au nevoie pentru a produce rezultate in viitor. 
 
Alocarea sumei de 300 de milioane de euro pentru micro-granturi si granturi de lucru contribuie la dezvoltarea investitiilor alaturi de continuarea aplicarii subventie la motorina. La una dintre intalnirile noastre am discutat despre nevoia profesionalizarii fortei de munca in agricultura. 
 
Ati propus atunci ca salariul minim din sectoarele agricol si agroalimentar sa fie stabilit la 3.000 de lei lunar. Propunerea facuta atunci este acum lege care se va aplica in curand. Lucrurile merg in directia buna, sunt rezultate de etapa care ne incurajeaza, insa mai avem foarte multe de facut", a transmis prim-ministrul.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016