Noul PNS 2023 - 2027: Trei linii de finantare pentru tinerii fermieri
Noul Plan National Strategic 2023 - 2027 propune trei linii de finantare pentru tinerii fermieri din tara noastra. In acest sens, doua dintre acestea vor fi implementate prin intemediul AFIR, iar cea de a treia va fi platita de APIA sub forma unei subventii pe suprafata.
Cele doua linii de finantare vor fi folosite in proiecte de investitii. Astfel, liniile de finatare pentru tinerii fermieri din noul PNS sunt:
- PD-03 – Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri (CIS-YF);
- DR-12 – Investitii in consolidarea exploatatiilor tinerilor fermieri instalati si a fermierilor recent instalati;
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Fa-ti propria afacere cultivand trei arbusti miraculosi care te pot imbogati Cine nu a aflat de efectele absolut miraculoase pentru sanatate ale merisorului Dar de cele ale fructelor de Goji sau Aronia Si daca nu ai aflat inca iti spunem noi Aceste fructe mici sunt cotate ca super-alimente fiind unele dintre cele mai...
Oferta Speciala
valabila 48h
- DR-30 – Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri.
PD-03 – Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri (CIS-YF)
Interventia presupune acordarea unei plati decuplate de productie pe hectar eligibil declarat de acestia. In acest sens, contribuie la cresterea veniturilor tinerilor fermieri, dupa perioada de instalare.
De asemenea, cuantumul planificat este de 46 euro/hectar, doar primele 50 de hectare din orice ferma fiind eligibile indiferent de dimensiunea maxima.
DR-12 – Investitii in consolidarea exploatatiilor tinerilor fermieri instalati si a fermierilor recent instalati
Aceasta linie de finantare va sprijini tinerii fermieri care au finalizat implementarea planului de afaceri in cadrul submasurii 6.1 din PNDR 2014 - 2020. La aceasta se adauga si fermierii care s-au instalat cu cel mult 5 ani inantea depunerii cererii de sprijin, avand varsta de pana la 45 de ani la momentul depunerii cererii de finantare si sunt sefi ai exploatatiei.
In ceea ce prveste suma maxima, tinerii fermieri pot obtine 200.000 euro/ferma, cu o intensitate a sprijinului de maximum 80% din valoarea proiectului.
DR-30 – Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri
Acest sprijin este sub forma de suma forfetara, fiind de maxim 70.000 euro. Astfel, rata sprijinului este de 100% si se acorda in doua transe: 75% la semnarea contractului de finantare si 25% dupa implementarea planului de afaceri.

Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri profitabile la tara
Am mai spus-o de multe ori faptul ca mediul rural este o oportunitate excelenta pentru dezvoltarea unei afaceri de succes. De data asta, iti recomandam cateva idei prfitabile la tara destinate intreprinderilor mici.... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>
Ce mai cultiva fermierii romani? Cartofi mov!
Nu este usor sa alegi afacerea in agricultura in care sa investesti, este nevoie sa iti pui gandurile in ordine, sa analizezi ideea, cum ar putea fi mai bine materializata, sub ce forma. Una dintre afacerile care ti s-ar potrivi, mai ales daca ai teren la tara, este cultivarea cartofilor mov. Sa afl... citeste mai mult>>