Panouri fotovoltaice in ferme. Cum pot aplica fermierii
In acest an, fermierii care vor sa-si instaleze panouri fotovoltaice pentru a-si asigura energia de care au nevoie pentru autoconsum, au posibilitatea unei finantari de la Ministerul Energiei, prin Fondul pentru Modernizare.
De asemenea, prin aceasta schema de energie se acorda un sprijin maximum de 500.000 euro/MW sau 1.000.000 euro/MW, in functie de capacitatea dorita.
In ceea ce priveste specialistii, acestia sfatuiesc fermierii sa depuna cat mai repede proiectele, pentru ca pe masura ce vor trece sesiunile de finantare, conditiile pentru acordarea sprijinului vor deveni din ce in ce mai greu de indeplinit.
"Pot aplica si fermierii pentru programul acesta pe Fondul de Modernizare. Chiar ii incurajez sa aplice, pentru ca pe masura ce trec sesiunile, programul devine tot mai exigent. Daca in sesiunea anterioara se putea depune si cu o firma nou infiintata, in urmatoarea sesiune trebuie capital propriu de 100.000 de lei, certificat de urbanism si asa mai departe.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
In urmatoarele sesiuni vom vorbi si de o harta, pentru ca retelele se aglomereaza si nu va mai putea oricine sa aplice, doar unele zone ale tarii unde exista disponibilitate de injectat energie in retea. Anul urmator se va restrange harta si vor putea sa aplice tot mai putini doritori", a explicat consultantul Nelutu Dogaru pentru AgroTV.
In conditiile in care societatea este nou infiintata, beneficiarul are nevoie de carte funciara, intabulare pe teren si superficie in favoarea societatii aplicante. In plus, capitalul in cadrul societatii trebuie sa fie de 100.000 de lei. Dovada depunerii documentelor se face pentru obtinierea ATR-ului (aviz tehnic de racordaren, n.r.), pentru avizul de la mediu, studiul de fezabilitate si cererea de finantare completata cu celelalte declaratii necesare.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Organizarea afacerii cu raci
Este obligatoriu ca la inceput de afacere sa va asigurati activitatea, productia, in functie de diferite criterii (seceta, cutremur, fenomene meteorologice deosebite – furtuni, inundatii etc.) Toate aceste fenomene au o actiune negativa asupra activitatii dumneavoastra si este bine sa va protejati... citeste mai mult>>
Ferma de capre. Venituri estimate
Daca va ganditi sa infiintati o ferma de capre, trebuie mai intai sa faceti cateva analize. In primul rand, trebuie sa identificati care este piata dumneavoastra de desfacere si ce produse intentionati sa comercializati.... citeste mai mult>>
Fabrica de Zahar Bod reia productia
Compania Best Achizitii S.R.L are in plan sa-si reia productia de zahar din sfecla de zahar in 2023. Incepand cu 1 noiembrie 2022, compania va demara procedura de negociere si achizitie de sfecla de zahar de la producatorii si asociatiile de producatori interesate.... citeste mai mult>>