Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Petre Daea: 19 obiective din sistemul de irigatii sunt finalizate, 31 de obiective sunt in executie

petre-daea-19-obiective-din-sistemul-de-irigatii-sunt-finalizate-31-de-obiective-sunt-in-executie

In prezent, infrastructura principala de irigatii include 19 obiective finalizate, 31 de obiective in executie si 47 de obiective in diferite faze de proiectare, conform unei prezentari realizate de ministrul Agriculturii, Petre Daea.


Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, mentioneaza ca Legea 136 din 2022 stabileste ce trebuie facut in perspectiva anului 2027 in sectorul irigatiilor.
 
"Legea 136 din 2022 (pentru modificarea si completarea Legii imbunatatirilor funciare, n.r.) prevede foarte clar realizarea sistemului de irigatii pana in 2027 cu o suma prevazuta de 1,5 miliarde (de euro n.r.) pentru a realiza functionalitatea sistemului pe o suprafata de 2,6 milioane de hectare. 
 
Urmare a acestei legi, in Ministerul Agriculturii, in aceste zile, am lucrat zi si noapte pentru a pune la punct actul normativ pentru aprobarea programului efectiv. Aceasta este prevederea legii, dar hotararea de guvern stabileste exact care sunt obiectivele, stabileste exact care sunt termenele, stabileste exact care sunt locatiile obiectivelor respective. De ce am facut acest lucru si de ce facem acest lucru si vi-l prezentam dumneavoastra? Ca sa nu se mai discute niciodata ca in Ministerul Agriculturii nu exista un concept de abordare. Exista si el trebuie materializat. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Materializat prin executarea lucrarilor specifice acestui domeniu in fiecare moment si in fiecare an si in fiecare perioada indiferent cine este la comanda Ministerului Agriculturii. Noi am socotit necesar si cel ce va vorbeste acum a socotit necesar sa puna in pagina juridica pasii pe care trebuie sa-i facem pentru realizarea obiectivelor atat de necesare in agricultura tarii stiind ca este obiectivul numarul 1 al Romaniei", a spus Petre Daea intr-o conferinta de presa.
 
Hotararea de guvern pentru aprobarea Programului National de reabilitare a infrastructurii principale de irigatii din Romania stabileste ca pana in anul 2027 trebuie realizate 155 de amenajari. In prima etapa este inclus Canalul Siret-Baragan, pana la km 23+372, fiind prima data cand se introduce reabilitarea sistemului de desecare in program.
 
De asemenea, din cele 31 de obiective care sunt in executie, se vor realiza anul acesta 19, urmand ca in 2023 sa fie realizate 9, iar celelalte in 2025. "Care este stadiul la aceasta data? 19 obiective sunt finalizate, 31 de obiective sunt in executie si sunt 47 de obiective in diferite faze de proiectare. 
 
Noi stim exact acum si o sa va prezentam in ce stadiu se afla fiecare obiectiv in asa fel incat pe de o parte fermierii sa cunoasca ce structura de culturi pun in perimetrele irigabile intrucat suntem obligati prin natura lucrurilor sa executam lucrari de investitii si in acelasi timp sa si irigam", a explicat Petre Daea.
 
Acesta a precizat ca s-au inceput procedurile de desfasurare metodologica a investitiei pentru 47 de obiective. Astfel, se arata ca o investitie are o perioada de pregatire metodologica prevazuta de lege si o perioada de executie efectiva.
 
In cazul in care sunt adunate obiectivele realizate si cele aflate in faza finala de executie sau diverse faze de excutie se pot concluziona cu 58 de proiecte ramase (obiectivul prevazut in lege si cele prezentate este de 155).
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016