Pregatirea hranei la raci
Sa nu uitam ca in apa sunt microorganisme care constituie hrana racilor, dar si pesti bolnavi sau morti, frunze de copaci cazute la fundul apei.
Pe langa aceste elemente de hrana, la cresterea intensiva se va suplimenta cantitatea de hrana cu alte produse.
Hrana poate fi constituita din produse organice, carne, iarba, cereale, tocatura de uruiala, tarate etc. Pentru carne sunt necesare elemente de congelare, sau frigidere daca se pregateste imediat.
Se recomanda tocarea carnii (piei de animale, resturi de la abatoare), sau taiata in bucati foarte mici ca sa poata fi consumata mai usor si repede.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
Sa nu uitam ca racii sunt animale feroce si se bat pentru hrana si spatiu. Daca lacul are vegetatie naturala, plante acvatice care ajuta in mica masura cresterea si dezvoltarea racilor, noi trebuie sa oferim un supliment consistent de hrana pentru a ne atinge scopurile activitatii, comercializarea racilor si realizarea de profit.
O alta posibilitate de hrana este pregatirea cerealelor pentru administrare, fie in stare naturala, fie macinate si combinate, uruiala. Este o hrana bogata in calciu si antioxidanti de care racul are nevoie.
Administrarea hranei
S-a mentionat anterior ca la constructia unui lac este bine sa se infiinteze niste insule, cat de multe e posibil, in diametru de 2 – 2,5 m aglomeratii de lemne, caramizi termoizolante, iar in mijlocul acestor insule sa se lase un spatiu de 40 -50 cm diametru, gol, pentru administrarea hranei si pentru pescuit.
Hrana este transportata la lac, cu ajutorul mijloaceler de transport, incarcata in barci si dusa la locurile de hranire.
Este important sa se faca repartizarea hranei in functie de densitate a de raci/mp, sa fie pusa in galeata sau alt recipient, cantarita.
Astfel se va tine evidenta cantitatilor de hrana repartizate si pe unitatea de suprafata a lacului. Ar fi foarte bine daca s -ar face acesta operatie zilnic, in perioada aprilie – noiembrie cand racii au o crestere fortata si acumuleaza pentru iarna.
Daca transportam si administram o cantitate mai mare de hrana exista pericolul de a nu fi consumata in totalitate si ea se va descompune in apa si o va infecta, creand astfel posibilitati de imbo lnavire a racilor.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>