Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pretul mierii romanesti se mentine scazut

pretul-mierii-romanesti-se-mentine-scazut

Pretul mierii romanesti se mentine scazut, avand in vedere ca piata este plina de importuri din China si Ucraina.


Cu toate ca numarul de familii de albine se mentine constant, problema apicultorilor este legata de desfacerea productiei.
 
In ceea ce priveste tara noastra, Romania se claseaza pe locul doi in Europa la numarul de familii de albine, cu un impresionant total de 2,3 milioane si o productie de miere de aproximativ 30.000 de tone, potrivit datelor publicate de reprezentantii MADR in septembrie 2023.
 
Pretul mierii romanesti a ajuns la cativa lei in cazul cantitatilor predate la procesatori, spune Bogorin Ioan, vicepesedintele Asociatiei Crescatorilor de Albine din Sibiu.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
"In ultimii ani am trimis multe solicitari la Ministerul Agriculturii, dar nici in ziua de azi nu s-au rezolvat. Productiile apicole scazute din ultimii 4-5 ani au fost influentate negativ si de clima. Lipsa protectiei in fata importurilor mierii in UE si Romania este un alt motiv pentru care suntem in situatia aceasta. 
 
Din cauza importurilor din Ucraina scutite de taxe si impozite, mierea ajunge sa coste in jur de 5-6 lei/kg la procesatori. Romanul nu are o educatie in ceea ce priveste consumul produselor apicole si doar in situatiile in care ajunge sau ii recomanda medicul devine mai atent. Pensionarii sunt singurii care sunt consecventi in consumul mierii", a spus Bogorin.
 
Apicultorii duc lipsa programelor pentru sectorul apicol. In plus, problemele majore cu care se confrunta au legatura cu absenta unei subventii pe familia de albine si cu majorarea TVA la hrana pentru albine. "Avem probleme in ceea ce priveste marirea TVA-ului, de la 9% la 19% la hrana albinelor. Speram sa se rezolve problema al RCA, pentru ca noi avem activitate sezoniera maxim 3 luni pe an. Or noi trebuie sa platim politele integral", a mai explicat Bogorin.
 
In Parlamentul Romaniei a fost depusa o initiativa legislativa pentru ca hrana pentru albine sa fie scutita de suprataxa pe zahar si sa beneficieze de TVA redus.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton