Preturile alimentelor vor creste, din nou. Cat va costa carnea de porc si laptele?
Preturile alimentelor continua sa creasca. Luna trecuta, cele mai mari scumpiri s-au inregistrat la zahar, lapte, legume si fructe. De asemenea, carnea de porc a afisat de la inceputul anului o crestere de 11%.
In ceea ce priveste scumpirile din aceasta vara, se numara zaharul cu 9,9%, laptele de vaca cu 5,5%, untul cu 6,8% si branza cu 3,45%.
Producatorii de legume sunt de parere ca le-au crescut cheltuielile din cauza preturilor ridicate la carburanti. De asemenea, din cauza secetei recoltele au fost semnificativ mai mici.
In anotimpul rece, preturile alimentelor ar putea creste si mai mult. Procesatorii din industria laptelui anunta si ei cheltuieli de functionare ridicate. Astfel, productia de lactate a inregistrat scaderi.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
"Intre 5% si 10%, ca impact, este cresterea la energie electrica. Ambalajul, deja s-au facut notificari, (n.r. creste) cu 15%… crestere a tot ceea ce inseamna ambalaj de PET. Ce se va intampla? O sa aveti una, maxim doua feluri de lapte batut si maxim una, doua de kefir si nu o sa mai vedeti aceasta diversitate de branduri", sustine Dorin Cojocaru, presedinte al Asociatiei Patronale Romane din Industria Laptelui, invitat la TVR.
In ceea ce priveste carnea de porc, producatorii anunta preturi mai mari din cauza scumpirii furajelor si a utilitatilor. In decurs de un an, efectivele de animale s-au redus cu peste 200.000 din cauza pestei porcine africane.
"Nu cred ca se va ajunge la o dublare a costului la carnea de porc, dar in perioada urmatoare vor mai fi cresteri, probabil 10-20%", a declarat Ion Balaban, membru al Asociatiei Producatorilor de Carne din Romania.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri la tara
Afacerile la tara inregistreaza cifre impresionante daca le comparam cu cele de la oras. Fie ca esti de-al locului sau vrei sa investesti intr-o afacere la sat, mediul rural ofera o gama variata de oportunitati.... citeste mai mult>>
Cultura de lavanda - o afacere cu fonduri europene
Fermierii care au suprafete mici de teren agricol cauta ideea de afaceri ideala, care i-ar putea imbogati. Plantatia de lavanda poate fi exploatata fara probleme 10-15 ani, cu un profit minim de 8.000 de euro pe an! Productia o valorifici usor, in multe feluri: plante verzi, plante uscate, ulei esen... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>
Ferma de raci. Comertul si desfacerea produselor
Explicati detaliat cum veti utiliza internetul in afacerea dumneavoastra. Faceti o defalcare a costurilor ce le veti avea pentru desfacerea produselor dumneavoastra, raci vii sau carne de rac ambalata. Descrieti concurenta si ce preturi aplica la desfacere, modul cum fac aceasta desfacere si care su... citeste mai mult>>