Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Primarul Buzaului, trimis in judecata pentru atribuirea ilegala a unui teren al Statiunii de Cercetare pentru Legumicultura

primarul-buzaului-trimis-in-judecata-pentru-atribuirea-ilegala-a-unui-teren-al-statiunii-de-cercetare-pentru-legumicultura

Potrivit anchetatorilor, Constantin Boscodeala a trecut abuziv in intravilanul municipiului, 33 de hectare de teren arabil folosite pentru cercetarea si productia de seminte din categorii biologice superioare.


In cursul zilei de azi, procurorii din cadrul Directiei Nationale anticoruptie au anuntat ca au dispus trimiterea in judecata a primarului municipiului Buzau, Constantin Boscodeala, impreuna cu Viorica Stana, fost director al Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Buzau si Nicolae Trandafir, fost director al Staţiunii de Cercetare si Dezvoltare pentru Legumicultura Buzau, cei trei fiind acuzati de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, fapta in urma careia a fost pagubita Statiunea de Cercetare Legumicola din Buzau, singura cu acest specific din tara.
 
Conform rechizitoriului intocmit de DNA, cei trei au aplicat in mod defectuos prevederile legii fondului funciar, in scopul de a face posibila trecerea in intravilanul municipiului Buzau a unei suprafete de 33 de hectare de teren arabil aflat in proprietatea statiunii de cercetare, teren pe care specialistii de aici il foloseau pentru cercetarea si productia de semninte din soiuri superioare. Atribuirea terenului catre intravilanul municipiului s-a facut in mod ilegal, acesta fiind preluat in locul altei suprafete care apartinuse islazului comunal al buzaului.
 
Concret, invocand o prevedere din Legea Fondului funciar, in calitate de presedinte al Comisiei municipale de aplicare a legii fondului funciar, primarul a solicitat Comisiei judetene pentru stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor din Prefectura Buzau restituirea a 33 de hectare de teren care au aparţinut fostului izlaz comunal. In documentele transmise Prefecturii se mentiona ca suprafata respectiva este in administrarea societatii comerciale Seribuz SA Buzau.
 
In baza documentelor transmise, prefectul a emis ordinul de retrocedare, insa, desi acesta se referea suprafaţa de 33 de hectare aparţinand fostului izlaz, administrata de SC Seribuz SA, Primaria Buzau, prin primarul Boscodeala, a preluat, in 19 noiembrie 2001, cu avizul Vioricai Stana, atunci director al Oficiului de Cadastru Buzau, şi al Elenei Ştefan, reprezentant ADS, o suprafata de aceeasi marime, insa nu de la firma Seribuz, ci de la Statiunea de Cercetare si Productie Legumicola Buzau, reprezentata de Nicolae Trandafir, pe un cu totul alt amplasament.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Anchetatorii DNA sustin ca astfel, „prin punerea in aplicare a ordinului prefectului, s-a urmarit un alt scop decat reconstituirea efectiva a islazului comunal al municipiului Buzau, respectiv aceea de a obtine o suprafata de teren mult mai valoroasa din punct de vedere al amplasamentului, situata in imediata apropiere a cartierelor oraşului, pe care sa poata fi construite obiective economice de catre investitori, aşa cum s-a si intamplat in realitate, si nu intr-o zona de la intrarea in municipiu, langa o cale ferata, unde se aflau, de fapt, terenurile SC Seribuz SA, ce ar fi trebuit predate si care prezentau un potential economic scazut”.
 
In rechizitoriu se mai arata ca faptele inculpaţilor au avut ca rezultat prejudicierea statului roman cu suma de 12.720.000 lei, reprezentand contravaloarea terenului de 33 de hectare preluat nelegal, aflat in domeniul public al statului si exceptat de lege de la reintregirea islazului comunal, precum şi prejudicierea Statiunii de Cercetare si Dezvoltare pentru Legumicultura Buzau, prin lipsa de folosinta a suprafetei respective, estimata de reprezentantii sai legali la valoarea de 11.528.760 lei.
 
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton