Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Scaderi ale preturilor la cereale, uleiuri vegetale si zahar

scaderi-ale-preturilor-la-cereale-uleiuri-vegetale-si-zahar

In luna iunie, barometrul preturilor la produse alimentare a scazut usor la nivel mondial pentru a treia luna consecutiv, potrivit Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura.


Indicele FAO al preturilor alimentare a inregistrat in medie 154,2 puncte in luna iunie a acestui an, in scadere cu aproximativ 2,3% fata de luna precedenta. In ceea ce priveste indicele ce urmareste modificarile lunare ale preturilor internationale pentru un cos de marfuri, acesta a ramas cu 23,1% mai mare comparativ cu luna iunie a anului trecut.
 
De asemenea, indicele FAO arata o scadere in randul preturilor la nivel international pentru cereale, uleiuri vegetale si zahar. In schimb, nu se poate spune acelasi lucru si despre produsele lactete si carne, unde preturile acestora au crescut.
 
Uleurile vegetale au inregistrat in medie 211,8 puncte in luna iunie, in scadere cu aproximativ 7,6% comparativ cu luna mai. In ceea ce priveste preturile mondiale la uleiul de palmier, acestea au scazut din cauza cresterii sezoniere a productiei in principalele state producatoare si a strategiilor de crestere a proviziilor din Indonezia. Uleiul de floarea soarelui si de soia inregistreaza scaderi la preturi din cauza cererii reduse de import la nivel mondial ca urmare a cresterii costurilor.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h
Indicele FAO al preturilor la zahar a afisat o medie de 117,3 puncte in luna iunie, in scadere cu 2,6% fata de luna precedenta. Acesta este al doilea declin lunar consecutiv ce atinge cel mai scazut nivel din luna februarie. De asemenea, este influentat de strategiile unei oferte imbunatatite la nivel mondial. Incetinierea cresterii economice mondiale a influentat cererea si preturile internationale la zahar.
 
In ceea ce priveste produsele lactate, indicele FAO a inregistrat o medie de 149,8 puncte in luna iunie, in crestere cu aproximativ 4,1% fata de luna mai si cu 24,9% peste valoarea sa din aceeasi perioada a anului trecut. 
 
Preturile internationale la produsele lactate au crescut. Preturile la branzeturi sunt cele care inregistreaza cea mai mare crestere, fiind sustinute in principal de o crestere a cererii de import pentru livrari. In ceea ce priveste laptele praf, preturile au crescut din cauza cererii puternice de import, dar si a proviziilor limitate la nivel mondial.
 
Productia mondiala de cereale in 2022 prezinta o crestere cu 7 milioane de tone pentru luna iulie, potrivit Raportului privind Cerere si Oferta de Cereale. Totusi, cifra estimata este cu 0,6% mai mica fata de productia mondiala din 2021.  
 
Aceasta crestere lunara se bazeaza pe o reviziune anticipata de 6,4 milioane de tone la prognoza productiei de cereale grosiere. In acest sens, productia mondiala de cereale grosiere atinge 1.501 milioane de tone in 2022, cu 0,5% sub rezultatul din 2021.
 
La nivel mondial, se asteapta ca in 2022 - 2023 cerealele sa creasca cu 9,2 milioane de tone, pana la 2.797 milioane de tone. 
 
Prognoza FAO asupra stocurilor mondiale de cereale la sfarsitul sezonului in 2023 prezinta o crestere cu 7,6 milioane de tone fata de luna precedenta. Raportul dintre stocurile de cereale la nivel mondial si consum ar scadea de la 30,7% in 2021 - 2022 la 29,8% in 2022 - 2023.
 
Prognoza FAO pentru comertul mondial al cerealelor in 2022 - 2023 indica 468 de milioane de tone, in crestere cu 4,8 milioane de tone comparativ cu luna trecuta. Insa, acest raport afiseaza si cel mai scazut nivel din ultimele trei sezoane si o scadere de 11,4 milioane de tone comparativ cu volumul din 2021 - 2022.
 
46 de state (inclusiv 33 din Africa, 10 din Asia, doua din America Latina si Caraibe si una din Europa) au nevoie de asistenta externa pentru alimente, potrivit raportului FAO privind Perspectivele productiei de cereale si situatia alimentara.
 
De asemenea, prognoza FAO pentru productia totala de cereale a grupului de Tari cu Venituri Mici si Deficit de Alimente in acest an este fixata la 187,8 milioane de tone. In comparatie cu media din ultimii cinci ani se afiseaza o crestere marginala, potrivit raportului
 
Mai multe detalii sunt disponibile aici.

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016