Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Titluri de proprietate pentru proprietari si mostenitori. Care este termenul limita?

titluri-de-proprietate-pentru-proprietari-si-mostenitori-care-este-termenul-limita

Detinatorii si mostenitorii de titluri de propritate trebuie sa se incadreze in termenul de 20 noiembrie 2023 pentru depunerea documentelor la primariile de care detin in vederea construirii sau reconstruirii dreptului de proprietate.


Legea nr. 123/2023 pentru modificarea si completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991 a intrat in vigoare din data de 19 mai. Potentialii beneficiari sunt informati cum pot accesa prevederile noii legislatiei.
 
Primaria Vaideeni, judetul Valcea, a reamintit beneficiarilor ca pentru construirea dreptului de proprietate, pentru terenurile care nu au fost cooperativizate, termenul limita este de 20 noiembrie 2023.
 
"Va aducem la cunostinta faptul ca, in baza Legii 123/2023 pentru modificarea si completarea Legii fondului funciar numarul 18/1991, persoanele interesate pot depune dosare pentru reconstituire, a constituire a dreptului de proprietate in termen de sase luni de la intrarea in vigoarea legii, incepand cu data de 19 mai 2023 pana la data de 20 noiembrie 2023. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
Detinatorii sau mostenitorii acestora, care nu s-au inscris in cooperativa agricola de productie, nu au predat sau nu li s-au preluat la stat terenurile prin acte translative de proprietate, pot solicita, la cerere, Comisiei Judetene emiterea titlului de proprietate, in conditiile legii", se arata in informarea emisa de primarie.
 
Se pot elibera titluri de proprietate in conditiile in care detinatorii sau mostenitorii acestora figureaza cu terenul, inregistrari agricole sau inregistrari cadastrale si in evidentele fiscale. De asemenea, acest lucru se aplica si pentru terenul care nu are carte funciara deschisa, in baza Legii cadastrului si a publicitatii imobiliare nr. 7/1996, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
 

Documente necesare

 
Dosarul trebuie sa contina urmatoarele:
 
- cererea solicitantului/solicitantilor, insotita de copii de pe act/acte de identitate si acte de stare civila nastere, casatorie, dupa caz. In cazul in care solicitantul formuleaza cererea in calitate de mostenitor, se pot depune acte de deces si certificat de mostenitor de calitate succesorala
 
- memoriu tehnic intocmit si validat prin semnatura si stampila de catre o persoana autorizata de catre ANCPI/OCPI, prin care sa se certifice ca pentru terenul in cauza nu a fost deschisa carte funciara in baza legii cadastrului si a publicitatii imobiliare nr. 7/1996, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare
 
- plan de amplasament si de limitare a imobilului, intocmit si validat prin semnatura si stampila de catre o persoana autorizata de catre ANCPI/OCPI, potrivit a Anexei nr.16 la Regulamentul de receptie si inscriere in evidentele cadastrale si carte funciara, aprobat prin ordinul Directorul general al ANCPI, nr. 600/2023, insusit prin semnatura si stampila de presedintele comisiei locale pentru stabilirea drepturilor de proprietate privata asupra terenurilor luat in evidenta, fara suprapunere cu imobile limitrofe
 
- adeverinta eliberata de Primarie, din care sa rezulte suprafata inscrisa in Registru Agricol
 
– certificat de atestare fiscala
 
Daca terenul solicitat a fost obiectul unei cauze aflate pe rolul instantelor judecatoresti, solicitantul trebuie sa depuna o declaratie pe propria raspundere in care sa rezulte solutia ramasa definitiva.
 
Alaturi de actele prevazute trebuie depusa si cererea. Acestea se vor depune la primarie, personal sau prin posta, pana la data de 20 noiembrie 2023. In cazul in care cererea se depune personal, solicitantul va prezenta actele doveditoare in original si cate o copie xerox semnata pentru conformitate. In cazul in care dosarul este trimis postal, solicitantul va anexa copii xerox, semnate pentru conformitate, pe propria raspundere.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016