Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Transportul racilor, depozitarea si procesarea

transportul-racilor-depozitarea-si-procesarea

Dupa capturarea racilor acestia sunt tinuti in saci de yuta sau plase din plastic, cantariti si etichetati. Un sac poate sa cantareasca 17 – 22 kg. Transportul de la lac la spatiul de depozitare se face cu mijloace de transport obisnuite, masini de teren cu platforma, camionete etc.


Aici producatorii, pentru un pret mai bun, introduc racii in apa curata timp de 24 – 48 ore, pentru a efectua curatirea interioara. Pentru curatirea exterioara a carapacei se pot trata cu solutii alimentare, cum ar fi bicarbonatul de sodiu, acidul citric etc. Depozitarea lor la producator se f ace in containere frigorifice, la temperaturi de 2 – 3 grade C.
 
Producatorii au doua optiuni in legatura cu modul de a comercializa racul, fie il livreaza direct asa cum este adus din lac, in saci de yuta, dar numai in stare vie, fie il proceseaza. Daca este livrat in saci, racii pot ajunge la restaurante, in malluri, sau la procesatori. 
 
Temperatura la care este depozitat in camere frigorifice micsoreaza metabolismul racului pastrandu -l in stare vie timp de 4 la 5 zile.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h
Modul cel mai uzual de procesare a racului este acesta:
 
- se introduc racii vii intr-un bazin cu apa curata si se tin timp de 24 – 48 de ore, fara hrana, pentru a-si curata intestinele de mizerii;
 
- intr-un vas mare de inox, in timp ce fierbe apa, se adauga legume, cartofi, ceapa, morcovi, ciuperci, porumb dulce in cocean etc.;
 
- dupa fierberea legumelor si completarea cu mirodenii a gustului compozitiei se introduc, cand apa este in clocot, racii vii;
 
- se lasa circa 5 – 10 minute, timp in care se amesteca compozitia, apoi cu ajutorul unor lopeti speciale din inox cu plasa se scot racii fierti.
 
Daca se consuma imediat, sunt asezati pe masa, de obicei pe zia re, traditia americana, sau capace din carton nu prea inalte, alaturi de legumele ramase, se indeparteaza coada de crusta calcaroasa se extrage carnea, se inmoaie in diferite sosuri, de obicei picante si se mananca. 
 
Daca se doreste comercializarea carnii d e raci fierti, sunt transportati la mesele de lucru unde manual, se indeparteaza prin rasucire si tragere coada de corp, se indeparteaza carapacea calcaroasa a cozii extragand carnea, care se lasa sa se raceasca, apoi se ambaleaza in pungulite de plastic, in gramaje diferite. 
 
In functie de specificul culinar al zonei unde este distribuita carnea de raci, sunt introduse in pungi si condimente. Pungulitele etichetate se congeleaza si in aceasta stare sunt transportate la beneficiari.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016