Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cioloş, la Parlamentul European: Politica agricolă comună are nevoie de reformă (video)


Candidatul la funcţia de Comisar European pentru Agricultură, Dacian Cioloş, a fost audiat în Comisia pentru Agricultură a Parlamentului European. La ora 14.00 membrii comisiei se vor întruni pentru a face o evaluare a acestei audieri.
În expunerea care a precedat întrebările, Cioloş a explicat, în română, că e nevoie de reformă în politica agrară şi rurală a Uniunii Europene. Apoi, comisarul desemnat a făcut o scurtă prezentare a experienţei sale profersionale şi a ideilor pe care le susţine.

"Am crescut profesional după anii '90 sub semnul apropierii de Uniunea Europeană a fostelor ţări comuniste din centrul şi estul continentului. Interesul meu pentru construcţia europeană, dincolo de convingerile legate de libertate, de valorile fundamentale, s-a dezvoltat în strânsă legătură cu interesul pentru agricultură şi pentru dezvoltare rurală", a spus Cioloş.

Candidatul la funcţia de Comisar European a vorbit şi despre viziunea sa asupra dezvolării agricole şi rurale.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

"Mi se pare că politica agricolă comună trebuie să răspundă la asigurarea veniturilor agricultorilor pentru a asigura o stabilitate a mediului agricol. Măsurile de regularizare a pieţei pe care le am în vedere, tocmai pentru a evita fluctuaţiile mari de preţuri pe piaţă, merg şi ele în aecastă direcţie. Politica de dezvoltare rurală trebuie să rămână în interiorul capitolului de Agricultură. Trebuie să construim Pilonul II având în vedere dezvoltarea agricolă şi cea rurală. Pentru mine este esenţială această cooperare", a mai spus Cioloş.

În ceea ce priveşte dezvoltarea politicii rurale, acest pilon ar trebui să rămână în cadrul PAC, a mai spus românul. "Ele nu pot fi separate, sunt foate strâns legate. Ar trebuie să existe o politică de coeziunie foarte strânsă, pentru a nu avea diferenţe majore între zonele urbane şi cele rurale", a argumentat comisarul desemnat.

"Reforma, în viziunea mea, înseamnă adaptare pentru a răspunde la o situaţie nouă. Această abordare o am atât în privinţa politicilor agricole comune. Nu cred că schimbruile comerciale ar trebui să le facem pentru a slăbi agricultura noastră ci mai ales pentru (...) Dialogul cu Parlamentul European nu va fi prin presă ci va fi direct, şi de asta pot să vă asigur", a spus candidatul român la postul de comisar european în Comisia de Agricultruă.

Acesta a mai apreciat că "agricultura este un element important al negocierilor internaţionale. Dar tocmai în această privinţă trebuie să asigurăm naţiunilor mondiale să îşi pună în evidenţă posibilităţile agricole".

El le-a spus europarlamentarilor că agricultura Europei, prin diversitatea şi provocările ei, nu poate fi nici înţeleasă, nici condusă dintr-un birou. "În toţi aceşti ani, am învăţat că nimeni nu poate înţelege agricultura dintr-un birou, ci numai printr-un dialog real, în care toate părţile sunt ascultate", a mai spus Cioloş.

Comisiarul desemnat pentru Agricultură a promis europarlamentarilor că va comunica direct cu ei şi nu prin presă şi că toate măsurile vor fi propuse şi aplicate transparent. Cel mai important lucru va fi, însă, în opinia lui Cioloş, dezvoltarea agriculturii ca producător de bunuri publice.

"Politica agricolă comună trebuie să asigure securitatea pieţelor cu alimente şi venituri decente agricultorilor. Agricultura nu mai este doar un producător de alimente, ci şi de bunuri publice, importante pentru cetăţeanul european", a completat Cioloş.

Citeste mai mult pe

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016