Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

11.000 de fermieri din judeţul Alba vor primi subvenţii pentru bovine, ovine şi caprine


Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a finalizat luni, 15 iunie 2009, campania de primire a cererilor pentru plăţile naţionale directe complementare (CNDP) în sectorul zootehnie. Potrivit datelor centralizate, la nivel naţional au fost depuse circa 232.000 cereri pentru un efectiv de 1.393.000 bovine şi aproximativ 44.600 cereri pentru un efectiv de 7.000.000 ovine şi caprine. În judeţul Alba, au fost depuse 9.139 de cereri pentru 62.241 capete bovine şi 1.486 de cereri pentru 240.887 capete ovine şi caprine, în total fiind vorba de 10.622 de cereri pentru 303.128 capete animale, se arată într-o informare primită din partea APIA Alba, citata de ziarul local Unirea.

În perioada imediat următoare, va demara controlul administrativ pentru toate cererile depuse, precum şi controlul la faţa locului, care este obligatoriu pentru specia ovine/caprine. Pentru aceasta fermierii trebuie ca, pe toată durata efectuării verificărilor la faţa locului, să menţină efectivul de ovine/caprine în locaţia menţionată în cerere, pentru a nu risca pierderea sprijinului financiar. Valoarea sprijinului financiar, atât pentru specia bovină, cât şi pentru specia ovine/caprine, va fi stabilită prin hotărâre de guvern, în funcţie de numărul animalelor eligibile rezultat în urma controalelor.



Plăţile Naţionale Directe Complementare (CNDP) se acordă sub forma primei pe exploataţie, pentru specia bovină, respectiv primei pe cap de animal, pentru specia ovine/caprine. Potrivit regulamentelor europene, trebuie efectuat un control administrativ în Registrul Naţional al Exploataţile (RNE) pentru toate exploataţiile şi efctivele de animale pentru care s-a solicitat sprijin, atât pentru specia bovine, cât şi pentru specia ovine/caprine. În plus, pentru ovine/caprine este obligatoriu un control şi un supracontrol la faţa locului.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h


Pentru anul 2009, prima pe exploataţia de bovine se acordă şi producătorilor agricoli pentru exploataţiile nou înfiinţate în perioada 1 februarie 2008 - 31 ianuarie 2009. În ceea ce priveşte prima pe cap de animal pentru specia ovine/caprine, sprijinul financiar se acordă producătorilor agricoli care deţin, la data de 31 martie 2009, un efectiv de cel puţin 50 de capete ovine femele, respectiv 25 de capete caprine femele, cu vârsta minimă de un an.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016