Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

24 Ore Muresene: Laborator de mii de euro, neacreditat

Tags: sapard

Doar doi angajaţi lucrează, în acest moment, în cel mai modern laborator din cadrul Unităţii Fitosanitare din Tîrgu-Mureş, care trebuie să deservească 12 judeţe din Transilvania şi sudul Moldovei. Laboratorul care nici măcar nu este acreditat a fost realizat din fonduri europene în cadrul programului SAPARD în valoare de peste 1 miliard şi jumătate de euro.
Funcţionarea la capacitate maximă a acestuia este imposibilă, întrucât aparatele sunt prea multe, iar un şef şi un subaltern nu pot face faţă.

Marian Pogăcean, director Unitatea Fitosanitară Mureş, consideră că „Trei oameni care sunt în laborator sunt insuficienţi. În realitatea suntem numai doi, întrucât unul este în concediu de maternitate şi am mai avea nevoie de minim două persoane.”

Laboratorul ar fi trebuit să-şi înceapă activitatea în luna august 2009, însă lipsa de personal şi-a spus cuvântul. Totuşi cei doi angajaţi au reuşit să pună în funcţiune câteva aparate.
Cătălina Bloş, inginer chimist la Unitatea Fitosanitară Mureş, spune că încearcă să facă faţă. „Deja am reuşit să învăţăm să lucrăm cu aparatele şi a fost uşor. Dar problema este când vor veni probele la analize şi vor veni în cantităţi mari. Atunci cred că vom face cu rândul”, a mai adăugat aceasta.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in 24 Ore muresene
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016