Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

În Bulgaria nu vezi câmpurile mănoase rodind mii de tone la hectar de PET-uri, pungi de plastic şi alte ambalaje pe post de trufandale


Zilele trecute, în mijlocul uneia dintre cele mai renumite staţiuni bulgăreşti la Marea Neagră, un turist român dezorientat şi toropit de căldură tocmai găsise un locşor de parcare unde să nu încurce pe nimeni, când s-a văzut luat la claxoane de două BMW-uri X6, scrie Ion M. Ionita intr-un editorial publicat in editia de astazi a ziarului Adevarul.
Omul a crezut că a supărat ceva interlopi locali şi nu a ştiut cum să se mute mai repede câţiva metri mai încolo, până să nu se trezească smuls de păr din maşină şi azvârlit în şanţ. Dar din gipane au coborât nişte inşi care s-au apucat să descarce din portbagaje sticle şi bidoane din plastic pentru a le arunca în containerele speciale de colectare a deşeurilor, aflate pe aleea blocată mai devreme de maşina turistului român. Se mişcau repede, pentru că în spatele lor se formase deja coadă. Oamenii doreau să scape cât mai repede de PET-uri şi să fugă la adăpost de arşiţa soarelui.

Poate nu o fi aşa peste tot, dar, cel puţin pe traseele turistice, în Bulgaria nu vezi câmpurile mănoase rodind mii de tone la hectar de PET-uri, pungi de plastic şi alte ambalaje pe post de trufandale. În mod banal, grădinile fac roşii şi castraveciori, câmpurile - grâu şi porumb. Plasticul nu creşte acolo sau bulgarii, spre deosebire de români, nu ştiu să-l cultive. În schimb, la bulgari vin milioane de turişti de peste tot. De la englezi la estonieni, de la nemţi la ucraineni, de la francezi la polonezi. Românii sunt şi ei printre primii în statistici. Previziunile arată că industria bulgară a turismului, afectată de criza mondială în 2009, îşi va relua creşterea cu o rată de 6-7% până în 2014.

În mod surprinzător, Bulgaria nici nu are un Minister al Turismului. Pe cale de consecinţă, nu are niciun ministru dedicat acestui singur domeniu atât de important pentru economia ţării. Nu. Ministerul tutelar se cheamă al Economiei, Energiei şi Turismului.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Adevarul
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016