Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Boicot la dumicat - editorial Maura Anghel în Evenimentul


Ori de câte ori mă întreb ce a adus nou ultimii douăzeci de ani îmi vine în minte un singur răspuns – scumpiri!
Majorările de preţ sunt deja o tradiţie şi nu trece o lună fără să se mai pună câte un ban la orice produs se vinde în ţara asta. Că este benzină ori pâine, ulei sau făină, carne sau şosete, fiecare zi aduce modificări de preţ în sensul creşterii lor. Motivaţiile sunt dintre cele mai aiuristice şi pleacă ba de la inflaţie, ba de la paritatea leu-valută, ba de la bursele internaţionale de mărfuri şi niciodată nu ni se explică în clar de ce trebuie să plătim mai mulţi bani.

Scumpirile încep în prima zi a anului, continuă în cea de-a doua, se remarcă din nou de Mărţisor (când este rost de cumpărat cadouri ), se impun în aprilie, când vine Paştele, iar enoriaşul sfios şi temător scoate banii din portofel pentru că altfel înghite în sec de sfintele sărbători, în mai află că trebuie să dea bani mai mulţi fiindcă aşa spune cine ştie cine de pe la Guvern, FMI sau alt for internaţional cu rol de perceptor, în iunie plăteşte pentru că a venit vara, în iulie fiindcă este secetă, în august pentru că stranierii au ridicat preţurile, în septembrie fiindcă începe şcoala şi mai este şi sezon de murături, în octombrie fiindcă deja a venit toamna, în noiembrie pentru că este a unşpea lună din an, iar în decembrie pentru că au venit sărbătorile de iarnă.

Motivele sunt de puţine ori întemeiate şi niciodată clar explicate. Totul vine de la interesul patronatelor şi au în spate doar o goană hapsână după profit. Nu spune nimeni de ce grâul se scumpeşte chiar şi în anii în care gliile dau pe dinafară, nu ne lămureşte nimeni de ce carnea costă de câteva ori mai mult decât în alte ţări europene, nu aflăm niciodată de ce fructele autohtone costă mai mult decât cele aduse de peste mări şi ţări. Singurul interes este să-şi acopere cheltuielile şi să obţină un „capac” cât mai mare, lucru care i-a transformat pe toţi în nişte samsari.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Situaţia este perfect posibilă în lipsa oricăror mecanisme de control. Vrea brutarul să scumpească pâinea, pune o etichetă cu un preţ mai mare. Nu-l întreabă nimeni de ce sau, mai corect, nu dă socoteală nimănui. Aberează eventual ceva legat de preţul gazului, al apei, al făinii (pe care oricum o cumpără de pe piaţa neagră) şi cam atât. Oamenii plătesc şi înghit cu greu dumicaţii. Vrea măcelarul să scoată mai mult profit de pe fleică, aruncă în scârbă un preţ de coşmar şi gata. Nu vine nimeni să îl întrebe de ce a făcut acest lucru.

Citeste mai mult in Evenimentul
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016