Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

În mai puţin de o lună de la demararea campaniei de depunere a cererilor de plată pentru schemele de sprijin pe suprafaţă au fost depuse peste 383 de mii de cereri


Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a primit, în mai puţin de o lună de la demararea campaniei de depunere a cererilor de plată pentru schemele de sprijin pe suprafaţă aferente acestui an, 383.865 de astfel de solicitări. Raportat la numărul de fermieri existenţi la nivelul fiecărui judeţ, cele mai mari procente de depunere a cererilor s-au înregistrat în judeţele Ilfov (52,64%), Vâlcea (45,93%) şi Călăraşi (42,91%).
APIA mai precizează că, în perioada 2-30 martie 2009, la nivel naţional s-a înregistrat o medie de 33,97%. În ceea ce priveşte numărul de cereri depuse, cele mai multe au fost înregistrate în judeţele Suceava (18.168 cereri), Olt (16.376 cereri) şi Dolj (16.618 cereri).

"Precizăm că sunt eligibile la plată exploataţiile cu suprafaţa de cel puţin un hectar şi formate din parcele agricole cu suprafaţa de cel puţin 0,3 hectare. În cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole, arbuştilor fructiferi, suprafaţa minimă a parcelei trebuie să fie de cel puţin 0,1 hectare", se arată în comunicatul APIA.

Beneficiarii măsurilor de sprijin pe suprafaţă pot fi persoanele fizice şi/sau persoanele juridice care exploatează terenul agricol pentru care solicită plata, în calitate de proprietari, arendaşi, concesionari, asociaţi, administratori în cadrul asociaţiilor în participaţiune etc. Dacă proprietarul a dat terenul în arendă, l-a concesionat sau l-a închiriat, sprijinul financiar pe suprafaţa în cauză va fi acordat celui care lucrează terenul. Campania SAPS 2009 se desfăşoară în perioada 2 martie-15 mai 2009, iar pentru cererile depuse în intervalul 15 mai-9 iunie se percep penalităţi de 1% pentru fiecare zi lucrătoare întârziere.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Pentru campania 2009, România beneficiază de o alocaţie financiară de aproximativ un miliard de euro, ceea ce reprezintă circa 115,9 de euro pentru un hectar.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit

Top 4 Afaceri agricole in 2024
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016