Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Însetat de bani, Guvernul Boc caută 100 de milioane de euro în gospodăriile micilor producători de vin

Presat de patronatul companiilor producătoare de vin, care reclamă o piaţă neagră de circa 200 milioane de litri, Guvernul, prin Ministerul Agriculturii, va susţine modificarea Codului Fiscal în sensul diminuării de până la şase ori a cantităţii de vin ce poate fi produsă în gospodării şi pentru care nu se plătesc accize.

Astfel, micii producători de vin, adică cei care îşi produc vinul doar pentru consum propriu, ar putea fi nevoiţi să consume, de anul viitor, de şase ori mai puţin vin. În prezent, Codul Fiscal prevede că micii producători de “vinuri liniştite” au dreptul de a produce, fără a se trezi pe cap cu vreun control de la Fisc, 200 de hectolitri de vin pe an, adică circa 28.600 de sticle de vin. Propunerea de modificare a Codului Fiscal prevede reducerea acestei cantităţi până la 30 hectolitri de vin pe an, reprezentând echivalentul a 4.300 de sticle de vin.


Actuala legislaţie prevede că este exceptat de la plata accizelor vinul fabricat de persoana fizică şi consumat de către aceasta şi membrii familiei sale, cu condiţia să nu fie vândut. Propunerea de modificare a Codului Fiscal, venită din partea Patronatului Naţional al Viei şi Vinului (PNVV), introduce o limită de 30 hectolitri pe an de vin obţinut în gospodărie, peste această cantitate producătorul trebuind să plătească accize.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Gandul
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016