Autor: Redactia Agroromania
Publicat in: Stiri

Inspectorii sanitari-veterinari au aplicat amenzi de 9,617 milioane de lei si au retras de la comercializare 10 tone de produse alimentare si peste 5,8 milioane de oua de consum, in urma unor controale.
In perioada 27 noiembrie - 31 decembrie 2024 au fost efectuate controale in unitatile din industria alimentara, cu scopul de a asigura siguranta consumatorilor, informeaza Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Sigurana Alimentelor.
In cadrul actiunilor, inspectorii ANSVSA au verificat peste 7.000 de unitati autorizate sanitar veterinar si 830 de mijloace auto, in locuri precum supermarketuri, piete, abatoare, unitati de alimentatie publica, pensiuni si unitati de procesare a alimentelor.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Inspectorii au urmarit in mod special prevenirea riscurilor de toxiinfectii alimentare si combaterea comertului ilegal cu produse din carne de porc provenite din zone de restrictie pentru PPA.
In acest sens, rezultatele controalelor au fost:
- amenzi in valoare totala de 9,617 milioane de lei
- s-au retras de la comercializare 10 tone de produse alimentare si 5.817.443 de oua de consum
Au fost emise sanctiuni pentru nereguli privind depozitarea, etichetarea, manipularea si comercializarea produselor alimentare in conditii necorespunzatoare de igiena.
"Datorita eforturilor depuse de echipele de control, nu au fost raportate cazuri de toxiinfectii alimentare in aceasta perioada, ceea ce reprezinta un rezultat excelent al actiunilor noastre de protejare a sanatatii publice", a declarat Alexandru Bociu, presedintele ANSVSA.
In plus, ANSVSA supravegheaza in permanenta operatorii din industria alimentara, prin derularea activitatilor specifice, pentru a asigura cetatenilor un comert cu alimente sigure, contribuind la protejarea sanatatii publice.
Consumatorii sunt incurajati sa fie atenti la produsele pe care le achizitioneaza. De asemenea, acestia sunt sfatuiti sa verifice etichetele si conditiile de pastrare ale acestora, pentru a se asigura ca respecta standardele de siguranta alimentara.

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News