Autor: Redactia Agroromania
Publicat in: Stiri

De cand pesta porcina africana a facut ravagii pe teritoriul Romaniei, majoritatea targurilor si evenimentelor de acest tip au fost interzise.
Traditia fermierilor de a merge la targurile de animale mai are sperante. Reprezentantii Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor nu au propus o data exacta pentru redeschiderea targurilor, insa reducerea numarului de focare de pesta porcina africana ofera perspective pozitive.
"Avand in vedere faptul ca, in momentul de fata, la nivel national evolueaza pesta porcina africana, acesta a fost motivul pentru care s-a decis oprirea targurilor de animale.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Avem in perspectiva deschiderea targurilor de animale, dar o data concreta pentru aceasta decizie nu pot sa o vehiculez, pentru ca pe o analiza pe care am efectuat-o, ar fi un risc destul de important in ceea ce priveste difuzarea virusului in anumite zone in care el nu este prezent sau nu avem focare.
Facem toate eforturile si, in momentul de fata, avem un numar foarte scazut de focare de pesta porcina africana.
Strategia noastra este de a regionaliza parti din Romania unde nu avem focare si inclusiv sa luam aceste decizii, sa redeschidem targurile de animale. Este un obiectiv important si pentru noi, suntem constienti de problemele pe care le au crescatorii de animale, in special toamna, pentru a-si vinde animalele in targurile de animale. Concret nu avem o data, dar eforturi facem.
Am avut in cursul anului 2022, in august-septembrie, o analiza foarte atenta pentru a deschide in anumite zone, dar, din pacate, evolutia focarelor de PPA s-a intetit in acea perioada si am fost nevoiti sa luam masurile necesare", a precizat Dr. Ioan Oleleu, vicepresedinte ANSVSA, pentru AgroTV.

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News