Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

A fost aprobată Hotărârea Guvernului pentru acordarea sprijinului producătorilor de lapte şi produse lactate


PRODUCATORI - LAPTEÎn şedinţa Guvernului din data de 14.04.2010, a fost aprobată Hotărârea Guvernului pentru acordarea sprijinului producătorilor de lapte şi produse lactate, finanţat din fonduri europene şi destinat fermelor sau persoanelor fizice din acest domeniu, afectate de criza din sectorul lactatelor.

Conform prevederilor acestei hotărâri, producătorii de lapte care livrează anual cantităţi mai mari de 10.000 de kilograme (inclusiv) vor primi sprijin financiar diferenţiat, în funcţie de cantitatea de lapte livrată pieţei. Bugetul total alocat României pentru acest mecanism de susţinere este de aproximativ 5 milioane de euro şi va fi finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA).
Sprijinul financiar se acordă pentru anul de cotă 2008-2009, iar termenul limită pentru depunerea cererilor de obţinere a acestui sprijin este 14 mai 2010.

Sprijinul financiar de care beneficiază producătorii din acest domeniu este diferenţiat pe 4 categorii, în funcţie de cantitatea de lapte livrată pieţei, astfel:

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

  • pentru producătorii care livrează pieţei anual între 10.000 – 20.000 de kilograme de lapte, sprijinul financiar este de 200 de euro / exploataţie. În această situaţie sunt aproximativ 5.700 de producători, iar valoarea totală alocată acestui segment este de 1,142 milioane de euro.
  • pentru producătorii care livrează pieţei anual între 20.001- 200.000 de kilograme de lapte şi produse lactate, sprijinul financiar este între 236 şi 2360 de euro / exploataţie, în funcţie de cantitatea de produse. Numărul producătorilor este de 5.154, iar suma totală alocată acestui segment este de 546.000 de euro.
  • pentru cei care livrează anual peste 200.001 – 500.000 de kilograme de produse, respectiv 273 de producători, sprijinul financiar va fi de 2.000 de euro/ exploataţie.
  • pentru cei care depăşesc cantitatea de 500.000 de kilograme anual, respectiv 140 de producători, vor primi câte 1.200 de euro.

Astfel, producătorii de lapte şi produse lactate care livrează produse pieţei pot beneficia de sprijin financiar dacă îndeplinesc cumulativ următoarele cerinţe:

- sunt persoane juridice şi/sau fizice autorizate, atestate prin certificatul de înregistrare la Registrul Comerţului;
- sunt înscrişi în sistemul cotelor de lapte la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură ca producători cu cote de livrări lapte pentru anul de cotă 2008-2009;
- producătorii sunt în activitate la data de 31 martie 2010, iar producţia de lapte livrată pe exploataţie este mai mare de 10.000 de kilograme de lapte.

De asemenea, tot în şedinţa din 14 aprilie 2010, a mai fost aprobată şi Hotărârea Guvernului privind aprobarea plăţilor tranzitorii pentru tomate destinate procesării.

Hotărârea stabileşte cadrul general de implementare a schemei de plăţi tranzitorii pentru tomate destinate procesării şi de accesare de către producători a sprijinului financiar comunitar în conformitate cu Regulamentul Consiliului (CE) nr. 73/2009 măsură care va fi finanţată din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA). Plafonul anual disponibil pentru plăţile tranzitorii privind tomatele destinate procesării este de 869 mii euro, iar suprafaţă eligibilă este de 572,99 hectare. Valoarea sprijinului financiar reprezintă echivalentul în lei a 1516,60 euro/hectar

Prefinanţarea cheltuielilor aferente acestor scheme de plăţi se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, sumele cheltuite urmând a fi rambursate ulterior din FEGA, potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 74/2009.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit

Top 4 Afaceri agricole in 2024
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016